Κόσμος

Το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ενημερώσει ο Αναστασιάδης για την Τουρκική «εισβολή» στην ΑΟΖ

Στο περιθώριο της Συνόδου του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Τετάρτη στη Ρουμανία, η οποία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, ο κ. Αναστασιάδης θα εγείρει το θέμα των πρόσφατων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου ως συνέχεια των έντονων διαβημάτων που έγιναν προς τους Θεσμούς και τα κράτη μέλη της ΕΕ και τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Σίμπιους, όπου και θα προβεί σε Παρέμβαση κατά την οποία θα ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, τις εργασίες του Συμβουλίου θα απασχολήσουν το Μέλλον της Ευρώπης και η Στρατηγική Ατζέντα της ΕΕ για την περίοδο 2019-2024.

Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ της 9ης Μαΐου, θα συνοδεύεται στη Ρουμανία από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1