Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Το έγκλημα της Αλβανικής μαφίας στην Αθήνα και η on camera εκτέλεση στην Αυλώνα

Το έγκλημα της Αλβανικής μαφίας στην Αθήνα και η on camera εκτέλεση στην Αυλώνα
Ο Μπλεντάρ Μπιρκάι που εκτελέστηκε ενώ οδηγούσε το τζιπ του στην Αυλώνα, μέρα μεσημέρι

Όσο καθηλώνει η εν ψυχρώ δολοφονία από δυο εκτελεστές στην Αυλώνα της Αλβανίας, άλλο τόσο καθηλώνει και το φοβερό θανατηφόρο τροχαίο που είχε με την μοτοσυκλέτα του σεσημασμένος στα Τίρανα, ο οποίος σε Αλβανικό έδαφος είχε εκτελέσει τον φονιά του αδελφού του, σ’ ένα έγκλημα που συνέβη στην Αθήνα τον Γενάρη του 2008.  Και τα δυο διαφορετικά περιστατικά σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας αλλά εκτυλίχθηκαν όμως μπροστά στις κάμερες …

Εκτινάχθηκε απ’ την μοτοσυκλέτα του

Ο Φατμίρ Αντιλάρι, σκοτώθηκε σε ένα τραγικό ατύχημα που συνέβη στην Αλβανική πρωτεύουσα όταν ο 45χρονος κινούμενος με την μοτοσυκλέτα του με μεγάλη ταχύτητα του είδε ξαφνικά να του κόβουν  το δρόμο δυο αυτοκίνητα. Όλα έγιναν ασφαλώς τυχαία και από διαφορετικές κατευθύνσεις όπως μαρτυρούν και οι κάμερες. Ένα ΙΧ βρέθηκε ξαφνικά μπροστά στο δρόμο του 45χρονου, για να κάνει ο οδηγός του αναστροφή, ενώ ο άλλος οδηγός που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση με τον μοτοσικλετιστή, πέρασε ξαφνικά στη λωρίδα του με αποτέλεσμα ο  Φατμίρ να καρφωθεί στο κάσωμα της πόρτας του οδηγού αλλά απ΄ την πρόσκρουση να εκτιναχθεί και να περάσει το κορμί του πάνω απ’ το άλλο σταματημένο αυτοκίνητο.   

Πήρε το αίμα του πίσω…

Ο 45χρονος, υπήρξε γνωστή φιγούρα για τα όργανα επιβολής του νόμου στη χώρα του, αφού στις 11 Απριλίου 2009 σκότωσε τον Αντριάν Ταχίρι πυροβολώντας τον στο κεφάλι. Στο δικαστήριο μάλιστα είχε πει πως παρακολουθούσε επί μια εβδομάδα το θύμα του γιατί είχε σκοτώσει τον Ιανουάριο 2008 στην Αθήνα τον αδελφό του Φικίρι.

Η ληστεία μετά φόνου Ιταλού εργοστασιάρχη

 Ο 45χρονος, είχε όμως κι άλλο παρελθόν ως μέλος συμμορίας που έδρασε τα έτη ’97 -’98, μαζί με τα δυο άλλα αδέλφια του, πλην του Φικίρι που είχε φύγει για την Ελλάδα. Ο 45χρονος παλαιότερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 ετών για ανθρωποκτονία και αποφυλακίστηκε το 2008, αλλά ένα περίπου χρόνο μετά την απελευθέρωσή του, πήρε πίσω για το αίμα του τέταρτου αδελφού του που δολοφονήθηκε στην Αθήνα. Αποφυλακίστηκε το 2017 αλλά κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών. Εν τω μεταξύ, ο αδελφός του ο  Ilir είχε καταδικαστεί πως οργάνωσε για λογαριασμό της συμμορίας την δολοφονία του Ιταλού επιχειρηματία Stefano Rossi. Η δολοφονία έλαβε χώρα στις 27 Ιανουαρίου 1998, όταν ο Rossi είχε αποσύρει 30 εκατομμύρια λιρέτες από την τράπεζα και εκτελέστηκε μόλις 100 μέτρα από το εργοστάσιό του.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση στην Αυλώνα

Οι κάμερες ασφαλείας πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Αυλώνα, αποκάλυψαν όλο το σχέδιο της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Μπλένταρ Μπιρτσάι, από τους δυο δολοφόνους του, μέρα μεσημέρι. Οι δυο εκτελεστές είχαν στήσει την ενέδρα τους κρυμμένοι σε μια γωνία στο λευκό αυτοκίνητό τους. Μόλις ειδοποιήθηκαν πως το τζιπ BMW του υποψήφιου θύματος κινούνταν αναγκαστικά με χαμηλή ταχύτητα μέσα στην πόλη, έτρεξαν στο δρόμο και γάζωσαν με τα πολεμικά όπλα προς το κάθισμα του οδηγού. Το θύμα δέχτηκε στο σώμα του 7 σφαίρες. Μάλιστα στα πίσω καθίσματα καθόταν ένας ανυποψίαστος φίλος του που εν μέσω ρίπων άνοιξε την πόρτα και προσπάθησε να πηδήξει απ’ το τζιπ αλλά το κατάφερε όμως αφού οι δολοφόνοι είχαν ολοκληρώσει την αποστολή τους. Μάλιστα ο όντως ανήξερος συνεπιβάτης, αφού κατεβαίνει και τρέχει να γλυτώσει, με δυσκολία συνειδητοποιεί πως δεν τον έχει βρει κι αυτόν κάποια σφαίρα. Είναι αξιοσημείωτο πως ο ένας απ’ τους δυο εκτελεστές μετά τις φονικές βολές, χάνει προς στιγμή το Καλάσνικοφ απ’ τα χέρια του αλλά επιστρέφει και το παίρνει απ’ την άσφαλτο. Όλη η σκηνή του φόνου συνέβη περίπου στις 13:00 το μεσημέρι και προκάλεσε μεγάλο πανικό στους περαστικούς  και τους οδηγούς.

Άρτι αφιχθείς από Ισπανία

Κίνητρο θεωρούνται οι συναλλαγές που μπορεί να είχε ο 38χρονος στην Ισπανία, απ’ όπου είχε επιστρέψει πριν από έναν μήνα. Το όνομά του δεν είναι άγνωστο για την αστυνομία, καθώς το 2011 συνελήφθη ως ύποπτος δολοφονίας και κρατήθηκε για 45 ημέρες. Το 2010, είχε ξυλοκοπήσει μαζί με τον αδελφό του υπάλληλο του τοπικού γραφείου εγγραφής ακινήτων [υποθηκοφυλακείο].

Βασίλης Χήτος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις