Κόσμος

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο

Το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε σήμερα ότι μαχητές του πραγματοποίησαν την χθεσινή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς, σύμφωνα με ανακοίνωση.

“Μία ένοπλη ομάδα από στρατιώτες του χαλιφάτου, έστησαν ενέδρα παγιδεύοντας δεκάδες χριστιανών που πήγαιναν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στα δυτικά της πόλης Μίνια,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι που φορούσαν μάσκες ανέβηκαν σε αρκετά οχήματα που μετέφεραν χριστιανούς κι άνοιξαν πυρ σχεδόν εξ επαφής. Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 29 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από την Τεχεράνη
Δύο οι νεκροί από την επίθεση του Ισράηλ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Ιράν - Ο Τραμπ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον - Σύγκληση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο
Ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη στο Ιράν / Πηγή φωτογραφίας: Majid Asgaripour
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
1
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3