Κόσμος

Το Ισραήλ κατεδάφισε το υψηλότερο κτήριο στην Πόλη της Γάζας – 16 νεκροί από τις επιθέσεις

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε πει νωρίτερα στους ηγέτες της Χαμάς: «μπορείτε να κρυφτείτε, μπορείτε να τρέξετε, αλλά θα σας πιάσουμε»

Ο Πύργος Αλ-Γκαφρί, ήταν μέχρι σήμερα, Δευτέρα (15/9/2025) το ψηλότερο κτίριο στην Πόλη της Γάζας, πλέον όμως αποτελεί μόνο συντρίμμια. Το Ισραήλ το βομβάρδισε και το ισοπέδωσε, κάτι βέβαια που είχε προειδοποιήσει ότι θα γίνει αφού είχε ζητήσει εκκένωση της περιοχής.

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επίθεσης του στην Πόλη της Γάζας με στόχο να εξαλείψει πλήρως την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, χτυπώντας όμως και σε μέρη που ζουν άμαχοι πολίτες, δημιουργώντας έτσι την συζήτηση για γενοκτονία των Παλαιστίνιων. 

Με 19 ορόφους, ο Πύργος Αλ-Γάφρι ήταν το ψηλότερο και από τα παλαιότερα κτίρια στην Πόλη της Γάζας και σε αυτόν στεγαζόταν διεθνείς οργανισμοί και μέσα ενημέρωσης.

Εκτός από τον Πύργο, το Ισραήλ κατέστρεψε πολλά άλλα κτίρια στην Πόλη της Γάζας και τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι δεν αποκλείει νέα πλήγματα με στόχο ηγέτες της Χαμάς λέγοντας ότι «μπορείτε να κρυφτείτε, μπορείτε να τρέξετε, αλλά θα σας πιάσουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Οι ΗΠΑ απελαύνουν ξένους που πανηγυρίζουν για το έγκλημα – «Δεν φιλοξενούμε ανθρώπους που χαίρονται με τον θάνατο Αμερικανών»
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκληση θεωρήσεων, στο πλαίσιο της ευρείας μεταναστευτικής καταστολής της δεύτερης θητείας Τραμπ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
1
Ανήσυχος ο CEO της OpenAI για το ChatGPT: «Δεν κοιμάμαι καλά, μπορούσαμε να είχαμε δώσει καλύτερες συμβουλές πριν από τις αυτοκτονίες»
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, μίλησε για πολλά ζητήματα που τον απασχολούν σε σχέση με το chatgpt και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ηθικών και δεοντολογικών ερωτήσεων
Ο Σάμ Άλτμαν
Παρίσι: Το Κατάρ κατέχει 20% των ακινήτων στα Ηλύσια Πεδία – Πώς άλλαξε η πιο γνωστή λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Le Monde, η Ντόχα έχει αποκτήσει τον έλεγχο αρκετών εμβληματικών κτιρίων στη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού, επωφελούμενη από φορολογικές συμφωνίες της δεκαετίας του 1990
Παρίσι