Κόσμος

Το τερμάτισαν στην Ινδία: Ανάγκασαν τουρίστες να γράψουν 500 φορές “συγγνώμη” επειδή παραβίασαν την καραντίνα για τον κορονοϊό!

Μια «σχολική» τιμωρία επέβαλε η αστυνομία της στην Ινδία, καινοτομώντας για άλλη μια φορά, σε δέκα αλλοδαπούς τουρίστες που παραβίασαν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας: υποχρεώθηκαν να γράψουν 500 φορές «συγγνώμη».

Οι ταξιδιώτες από το Ισραήλ, το Μεξικό, την Αυστραλία και την Αυστρία, συνελήφθησαν ενώ έκαναν βόλτα στους δρόμους της Ρισικές, μιας πόλης της Ινδίας, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Η Ρισικές έγινε γνωστή το 1968, όταν οι Beatles αποφάσισαν να απομονωθούν σε ένα άσραμ εκεί.

Οι δέκα τουρίστες υποχρεώθηκαν να γράψουν 500 φορές τη φράση: «Δεν τήρησα τους κανόνες απομόνωσης, λυπάμαι πολύ», ανέφερε ένας αστυνομικός, ο Βινόντ Σάρμα.

Από τα τέλη Μαρτίου, όταν ολόκληρη η Ινδία μπήκε σε καραντίνα, οι κάτοικοι δεν έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για έκτακτες ανάγκες, για παράδειγμα για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα.

Οι αστυνομικοί στην Ινδία ξεχώρισαν από την αρχή για τις πρωτότυπες ή και αστείες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν για να «τιμωρήσουν» τους παραβάτες: σε κάποιες περιπτώσεις τους ανάγκαζαν να κάνουν… κάμψεις.

Ενώ τον γύρο του κόσμου έκανε μέσω του πρακτορείου Reuters η φωτογραφία του ευφάνταστου αστυνομικού που φορούσε κράνος-“απομίμηση” του κορονοϊού!

κορονοϊός - Ινδία

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι αναμένεται ότι θα παρατείνει για άλλες δύο εβδομάδες την καραντίνα για το 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους στην Ινδία.

Μέχρι σήμερα η Ινδία έχει αναφέρει 8.300 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 273 θανάτους.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1