Κόσμος

Τουρκία: Εκκενώθηκε νοσοκομείο μετά τις σαρωτικές πλημμύρες

Οι αρχές στην Τουρκία εκκένωσαν σήμερα ένα νοσοκομείο και αναζητούν μία γυναίκα που αγνοείται, μετά τις κατακλυσμιαίες βροχές, οι οποίες προκάλεσαν σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στη βόρεια Τουρκία.

Οι 45 ασθενείς ενός νοσοκομείου στην επαρχία Σινώπης χρειάστηκε να απομακρυνθούν προς ένα άλλο νοσοκομείο λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων, εξήγησε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Διασώστες μετέφεραν τους ασθενείς με φουσκωτές λέμβους, τις οποίες τραβούσαν σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο, σύμφωνα με τις εικόνες που δημοσίευσαν οι αρχές στο Twitter.

Δυτικότερα, στη επαρχία Μπαρτίν, οι διασώστες αναζητούν μια ηλικιωμένη γυναίκα που παρασύρθηκε από τα νερά, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Ένας άνθρωπος πέθανε αφότου υπέστη καρδιακή ανακοπή σε αυτήν την επαρχία.

https://www.youtube.com/watch?v=e0oJn4k2dDU

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν επίσης κατολισθήσεις, μία εκ των οποίων οδήγησε στην κατάρρευση τμήματος οδικής γέφυρας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

Στην επαρχία Κασταμονή, ολόκληροι δρόμοι χάθηκαν κάτω από ορμητικούς χειμάρρους που παρέσυραν οχήματα και πινακίδες σήμανσης, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο, το οποίο μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

«Το νερό έφθασε τα τρία ή τέσσερα μέτρα σε ύψος ανά περιοχή και συμπολίτες κατέφυγαν στις στέγες κτιρίων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ελικόπτερα μετέβησαν από γειτονικές επαρχίες στις πληγείσες περιοχές», συμπλήρωσε.

Τις πλημμύρες προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, που ξεκίνησαν χθες το βράδι και συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δήλωσε έκπληκτος για την καταδίκη Μπολσονάρο - «Είναι καλός άνθρωπος»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «πολύ έκπληκτος» για τη βαριά καταδίκη του πρώην συμμάχου του Ζαΐρ Μπολσονάρο για απόπειρα πραξικοπήματος - Η Ουάσιγκτον καταγγέλλει «πολιτικό διωγμό» και απειλεί με αντίποινα
Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο στο σπίτι του
Συμπαραγωγή drones και όπλων αλλά και πίεση στον Πούτιν ζήτησε ο Ζελένσκι στη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ
«Να επιτύχουμε συνάντηση σε επίπεδο ηγετών το συντομότερο δυνατόν και να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Telegram
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskiy