Κόσμος

Τουρκία – Σουλεϊμάν Σοϊλού: Η Ελλάδα υποθάλπτει την τρομοκρατία

Για ανοχή στην τρομοκρατία κατηγορεί η Τουρκία την Ελλάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν επίσης γειτονικές χώρες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εν λογω πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, το στρατόπεδο του Λαυρίου, του οποίου το σήμα είναι τα Ηνωμένα Έθνη, έχει κινητοποιηθεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και περίπου 7-8 μήνες. Το PKK έδωσε οδηγίες για την ικανότητα ανάληψης δράσης στις πόλεις, όταν θα εξασθενούσε στην ύπαιθρο. Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθεί να το διευθύνει ο Μουράτ Καραγιλάν», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Μάλιστα μίλησε για μέλη του PKK που φεύγουν από την Ελλάδα, πάνε στο Ιράκ και επιστρέφουν στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και έτσι έχουν αποτραπεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος της Air India - Κουβαλάει «μπαταρισμένος» το φέρετρο του αδερφού του στην Ινδία
Το Boeing 787-8 Dreamliner με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του την Πέμπτη από την πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας
Ινδία 4
Με μήνυμα στα περσικά ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ
«Ακόμα και εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των θεσμών ασφαλείας του καθεστώτος μας έχουν εκφράσει τον φόβο, την απελπισία και τον θυμό τους για όσα συμβαίνουν στο Ιράν»
Ιρανοί πολίτες σε ταράτσα κτιρίου στην Τεχεράνη μετά την ισραηλινή επίθεση στη ιρανική δημόσια ραδιοτηλεόραση 2