Κόσμος

Τουρκία: Στην Άγκυρα στις 28 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι

Στην Άγκυρα της Τουρκίας θα βρεθεί στις 28 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας να είναι το βασικό θέμα της ατζέντας.

Σημαντικό μέρος των συνομιλιών του προέδρου του Ιράν στην Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα καλύψουν επίσης οι διμερείς σχέσεις, ο πόλεμος στη Συρία και ευρύτερα οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Την επίσκεψή του Ιρανού προέδρου είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν μετά τη συνάντησή του, την 1η Νοεμβρίου, με τον Ιρανό ομόλογό του Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Την τελευταία εβδομάδα ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Ιρανός ομόλογός του έχουν ήδη συναντηθεί σε δύο διεθνείς συναντήσεις: τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν και τη σύνοδο των ηγετών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας από κοινού με τον Αραβικό Σύνδεσμο στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι