Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τους έφτυναν ή έβηχαν πάνω τους και έλεγαν ότι έχουν κορονοϊό – Πάνω από 300 διώξεις

Τους έφτυναν ή έβηχαν πάνω τους και έλεγαν ότι έχουν κορονοϊό – Πάνω από 300 διώξεις
photo Reuters

Πάνω από 300 διώξεις έχουν ασκηθεί για επιθέσεις σε αστυνομικούς και εργαζόμενους σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τον πρώτο μήνα του lockdown στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα η 313 επιθέσεις έγιναν σε όργανα της τάξης και υπαλλήλους υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, εναντίον των οποίων οι δράστες είτε έβηχαν είτε έφτυναν λέγοντας πως είναι προσβεβλημένοι από τον κορονοϊό, ενώ επίσης υπήρξαν άλλες 62 διώξεις, που αφορούσαν επιθέσεις σε εργαζόμενους σε καταστήματα στη Βρετανία, δήλωσε η CPS.

“Είναι ντροπή ότι οι σκληρά εργαζόμενοι αυτοί υπάλληλοι συνεχίζουν να υφίστανται κακοποίηση κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης για την υγεία και έχω προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι όποιος το κάνει αντιμετωπίζει σοβαρές ποινικές κατηγορίες”, δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Εισαγγελίας Μαξ Χιλ.

Ο Χιλ είχε προειδοποιήσει ότι οποιοσδήποτε βήχει ή φτύνει στρεφόμενος σε εργαζόμενους υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και λέγοντας πως έχει τον νέο κορονοϊό, θα αντιμετωπίζει κατηγορίες για επίθεση και πιθανόν φυλάκιση δύο ετών.

Την Κυριακή, η αστυνομία ανακοίνωσε πως είχε ανακρίνει έναν ύποπτο για τον θάνατο ενός εργαζόμενου στους σιδηροδρόμους, ο οποίος πέθανε από την COVID-19 αφού τον έφτυσε ένας άνδρας που είπε πως είχε τον ιό.

Η Βρετανία ανακοίνωσε τον περιορισμό στις μετακινήσεις στις 23 Μαρτίου και τα στοιχεία της CPS αφορούν διώξεις που είχαν ασκηθεί έως το τέλος Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις