Κόσμος

Τουλάχιστον 13 νεκροί στις Φιλιππίνες

Επιδρομή ισλαμιστών εξτρεμιστών σε χωριό του νότου. Οι 12 ήταν άμαχοι.

Πολλοί ακόμα τραυματίσθηκαν από επίθεση ισλαμιστών εξτρεμιστών στο χωριό Τουμπίγαν, κοντά στην πόλη Μαλούσο, στις νότιες Φιλιππίνες. Περίπου 70 μέλη της οργάνωσης Άμπου Σαγιάφ έκαναν επιδρομη στο χωριό, περίπου 900 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, δήλωσε ο Αντόνιο Μεντόσα, αξιωματούχος της αστυνομίας. “Οι απώλειες ήταν ένα μέλος κυβερνητικής πολιτοφυλακής και 12 άμαχοι”, είπε.

    Ο Μεντόσα πρόσθεσε ότι οι τραυματισμένοι χωρικοί μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε κοντινά νοσοκομεία για τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στην περιοχή στάλθηκαν δυνάμεις του στρατού.

    Η επίθεση σημειώθηκε μερικές ώρες αφότου άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας διέσωσαν, στην κοντινή πόλη Σουμίσιπ, δυο Κινέζους οι οποίοι είχαν απαχθεί από μαχητές της Άμπου Σαγιάφ πριν απο τρεις μήνες.  Ο Μεντόσα δεν διευκρίνισε εάν η επίθεση σχετίζεται με τη συνεχιζόμενη καταδίωξη, από τα κυβερνητικά στρατεύματα, των απαγωγέων, μετά την χθεσινή απελευθέρωση των ομήρων.

    Οι διασωθέντες, Ζι Σουν Λου, 51 ετών, και Μπο Σουνγκ Ταν, 27, βρίσκονταν σε ένα εργοστάσιο κοντραπλακέ όταν απήχθησαν, την 10η Νοεμβρίου.

    Η Άμπου Σαγιάφ, η μικρότερη αλλά πιο βίαιη μουσουλμανική ένοπλη παράταξη του νότου, η οποία θεωρείται σχετιζόμενη με την αλ Κάιντα, έχει διεκδικήσει την ευθύνη για μερικές από τις πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Φιλιππίνες τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει απαγάγει πολλούς ξένους υπήκοους αλλά και ντόπιους, ειδικά πλούσιους επιχειρηματίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάρτης του IDF με όλα τα σημεία που «χτύπησε» στο Ιράν - Στο στόχαστρο γέφυρες σε πέντε πόλεις
Οι επιθέσεις έπληξαν πόλεις, μεταξύ των οποίων η Τεχεράνη, το Καράτζ, το Ταμπρίζ, το Κασάν και το Κουμ, ενώ οι πολίτες είχαν προειδοποιηθεί να αποφύγουν τα ταξίδια με τρένο στις πληγείσες περιοχές
Ιράν
«Θα συμβεί απόψε» λέει ο Τραμπ – Με ανθρώπινες αλυσίδες σε εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, απαντά το Ιράν
Ανθρώπινες αλυσίδες έχουν σχηματιστεί στην White Bridge, καθώς και στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του Καζερούν, ανάμεσα στο πλήθος είναι επίσης γυναίκες καθώς και παιδιά
Ιράν
23
Δύο αδέρφια ανάμεσα στους τρεις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο προξενείο του Ισραήλ στην Τουρκία
Σε δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, ο ένοπλος που εξουδετερώθηκε φέρεται να είχε σχέσεις με το «Ισλαμικό Κράτος», αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση
Κωνσταντινούπολη