Κόσμος

Τραγωδία στο Έσσεξ: Ένοχος για “συνέργεια σε παράνομη μετανάστευση” δήλωσε ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας

Ο 25χρονος Μόρις Ρόμπινσον, ο οποίος εμφανίσθηκε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης από την Φυλακή Μπέλμαρς στην οποία κρατείται παραδέχθηκε την ενοχή του για την τραγωδία στο Έσσεξ.

Ένας Βορειοϊρλανδός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας στην υπόθεση των 39 Βιετναμέζων που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στο Έσσεξ, κοντά στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα ένοχος για συνέργεια σε παράνομη μετανάστευση και για απόκτηση περιουσίας από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο 25χρονος Μόρις Ρόμπινσον, ο οποίος εμφανίσθηκε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης από την Φυλακή Μπέλμαρς στην οποία κρατείται στο ανατολικό Λονδίνο, δεν κλήθηκε να δηλώσει αθώος ή ένοχος για 41 άλλες κατηγορίες, περιλαμβανομένων των 39 ανθρωποκτονιών εξ αμελείας.

Επίσης δεν ορίστηκε ημερομηνία για τη δίκη του και αναμένεται να παρουσιαστεί ξανά στο δικαστήριο στις 13 Δεκεμβρίου.

Τα θύματα, 31 άνδρες και αγόρια και 8 γυναίκες, βρέθηκαν σε φορτηγό ψυγείο στη βιομηχανική περιοχή του Γκρέις, στο Έσσεξ, στις 23 Οκτωβρίου. Το μεγαλύτερο από τα θύματα ήταν 44 ετών, ενώ τρία από αυτά ήταν ηλικίας κάτω των 18.

Σε έναν 23χρονο από την Βόρεια Ιρλανδία απαγγέλθηκαν επίσης χθες Κυριακή κατηγορίες για συνωμοσία για τη διοργάνωση ή τη διευκόλυνση του ταξιδιού ανθρώπων με την προοπτική της εκμετάλλευσης και συνωμοσία για τη διευκόλυνση παραβίασης της μεταναστευτικής νομοθεσίας της Βρετανίας.

Αυτός αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο του Τσέλμσφορντ στην Αγγλία σήμερα.

Ο επίλογος της τραγωδίας

Ο επίλογος της τραγωδίας που συντάραξε τη Βρετανία γράφηκε στις 7 Νοεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε πως οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού-ψυγείου κοντά στο Έσσεξ αφού μεταφέρθηκαν παράνομα στη Βρετανία τον περασμένο μήνα ήταν όλοι τους από το Βιετνάμ και έχουν ταυτοποιηθεί επίσημα.

Ο εντοπισμός των πτωμάτων σε ένα κοντέινερ σε βιομηχανικό πάρκο στο Έσσεξ κοντά στο Λονδίνο έφερε στο φως των προβολέων το παράνομο εμπόριο ανθρώπων που στέλνει φτωχούς από την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή σε επικίνδυνα ταξίδια στη Δύση.

Η βρετανική αστυνομία εργάστηκε με Βιετναμέζους αξιωματούχους για την ταυτοποίηση των 31 ανδρών και των οκτώ γυναικών. Οι οικογένειες όλων των θυμάτων ενημερώθηκαν αρμοδίως.

Τα “θύματα του Έσσεξ” ήταν από έξι επαρχίες –Χάι Φονγκ, Χάι Ντoυόνγκ, Νγκε Αν, Χα Τιν, Κουάνγκ Μπιν και Χούε– ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι τώρα όλοι έχουν ταυτοποιηθεί.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην έρευνα και μας δίνει τη δυνατότητα να εργαστούμε από κοινού με τους συναδέλφους μας της αστυνομίας του Βιετνάμ προκειμένου να υποστηρίξουμε τις οικογένειες των θυμάτων αυτών», δήλωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής του Έσσεξ Τιμ Σμιθ.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Οκτωβρίου μετά την άφιξη του κοντέινερ από τη Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο. Το κοντέινερ εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πέρφλιτ, ανατολικά του Λονδίνου, και αρχικά η αστυνομία ανέφερε πως τα θύματα φέρεται να ήταν Κινέζοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
4