Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τραμπ: Ακύρωσα την επίθεση στο Ιράν 10′ πριν γίνει!

Τραμπ Ιράν

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε πως ακύρωσε στο παρά 10′ επίθεση στο Ιράν.
Θα ήταν τριπλό χτύπημα.
Θα αποτελούσε αντίποινα για την κατάρριψη του drone.
Ποιός ήταν ο λόγος που το ακύρωσε.

Ο Τραμπ επιτέθηκε στον Ομπάμα για τη συμφωνία που είχε υπογράψει με το Ιράν κι «έσκασε» τη βόμβα:

«Τη Δευτέρα κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο σκάφος που πετούσε σε διεθνή ύδατα. Είμασταν έτοιμοι να ανταποδώσουμε χτυπώντας 3 στόχους, όταν ρώτησα πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν. 150 κύριε, ήταν η απάντηση ενός Στρατηγού. 10 λεπτά πριν το χτύπημα το ακύρωσα», έγραψε ο Τραμπ.

Το πρωί είχε γίνει γνωστό μέσω δημοσιεύματος των New York Times πως ο Τραμπ είχε αποφασίσει επίθεση στο Ιράν, την οποία ματαίωσε λίγο πριν γίνει.

 Αρχικά, ο Τραμπ ενέκρινε επιθέσεις εναντίον λιγοστών στόχων στην επικράτεια του Ιράν, κυρίως ραντάρ και συστοιχιών πυραύλων, έγραφαν οι Times, επικαλούμενοι κυβερνητικούς αξιωματούχους που είτε συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις ή ενημερώθηκαν για τη διαταγή.

Στρατιωτικά αεροσκάφη είχαν ήδη απογειωθεί και πλοία είχαν λάβει θέσεις, αλλά δεν είχε εκτοξευθεί κανένας πύραυλος όταν ανακλήθηκε η προεδρική διαταγή, τόνιζε η εφημερίδα.

Λίγες ώρες αργότερα γινόταν γνωστό από Ιρανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters ότι ο Τραμπ έστειλε τελεσίγραφο στο Ιράν μέσω Ομάν.

«Στο μήνυμά του, ο Ιράν είπε πως ήταν αντίθετος με πόλεμο με το Ιράν και ήθελε να συζητήσει με την Τεχεράνη για διάφορα ζητήματα. Έδωσε λίγη ώρα για να δώσουμε την απάντησή μας αλλά η άμεση απάντηση του Ιράν ήταν πως ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ θα αποφάσιζε για αυτό το θέμα» είπε Ιρανός αξιωματούχος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις