Κόσμος

Τραμπ – Εντολή για απαγόρευση εισόδου και απροσπέλαστα σύνορα για πρόσφυγες

Μεγάλη μέρα είναι η σημερινή για τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς θα υπογράψει σημαντικές αποφάσεις. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα δώσει εντολή για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα σύνορα, την προσωρινή απαγόρευση εισόδου για τους περισσότερους πρόσφυγες και την απέλαση προσώπων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Όπως ανέφεραν δυο σύμβουλοι του Τραμπ, στα σχέδια του πλανητάρχη είναι η πρόσληψη άλλων 5.000 συνοριοφυλάκων.

Επίσης, θα απευθύνει έκκληση στις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να συνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές αρχές που ελέγχουν τη μετανάστευση, πρόσθεσαν οι δύο σύμβουλοι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η υπογραφή των διαταγμάτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται επίσης να μειώσει στους 50.000, δηλαδή στο μισό, τον μέγιστο αριθμό των προσφύγων που μπορεί να δεχτούν οι ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2017.

Την ίδια ώρα ο Τραμπ έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι θα ανακοινώσει την επιλογή του για την πλήρωση της κενής θέσης στη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου.

Τρεις Εφέτες περιλαμβάνονται σε εκείνους για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να αναλάβουν τη θέση, καθώς ο Τραμπ αναμένεται να αποκαταστήσει τη συντηρητική πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο καλείται στις ΗΠΑ να αποφανθεί σε πολύ ευαίσθητα ιδεολογικά θέματα. Οι δικαστές του διορίζονται διά βίου από τον πρόεδρο. Ο διορισμός τους πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία.

Η υψηλότερη δικαστική αρχή στις ΗΠΑ λειτουργεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο με τέσσερις συντηρητικούς και τέσσερις προοδευτικούς δικαστές. Μια θεωρητική ισοπαλία που απειλεί να μπλοκάρει όλες τις μεγάλες αποφάσεις μετά τον θάνατο, τον Φεβρουάριο του 2016, του ένατου δικαστή, του συντηρητικού Άντονιν Σκάλια.

Ο Δημοκρατικός προκάτοχος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα, είχε προτείνει τον δικαστή Μέρικ Γκάρλαντ από τον Μάρτιο για να τον αντικαταστήσει αλλά η Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί, αρνήθηκε να επικυρώσει τον διορισμό.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha