Κόσμος

Τραμπ: “Μπούλινγκ” στην Γκρέτα Τούνμπεργκ! “Χάλαρωσε, πήγαινε ένα σινεμά”!

«Χαλάρωσε Γκρέτα, χαλάρωσε»! Με αυτά τα λόγια ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει... όχι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Γκρέτα Τούνμπεργκ ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς στο Time.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ειρωνεύθηκε μέσω του Twitter την Γκρέτα Τούνμπεργκ για την «οργή» της για την κλιματική αλλαγή συμβουλεύοντάς την «να χαλαρώσει» και να πάει σινεμά.

«Τόσο γελοίο», έγραψε ο ένοικος του Λευκού Οίκου «συγχαίροντάς την» που ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» από το περιοδικό Time.

«Η Γκρέτα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται την οργή της και μετά να πάει να δει μια καλή παλιά ταινία με ένα φίλο!», συνέχισε ο Τραμπ.

«Χαλάρωσε Γκρέτα, χαλάρωσε!», κατέληξε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που απέσυρε την χώρα του από την συμφωνία του Παρισιού.

Να σημειωθεί εδώ πως μεταξύ των υπόλοιπων φιναλίστ για τον “τίτλο” ήταν και ο Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που ίσως εξηγεί την… πικρόχολη αντίδρασή του, που δείχνει πως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός “bad loser”, όπως λένε και στην χώρα του: Δηλαδή δεν ξέρει να χάνει!

Η ανακήρυξη της Γκρέτα και η… οργή του Τραμπ

Υπενθυμίζεται πως η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, επελέγη από το Time επικρατώντας των άλλων πέντε φιναλίστ: του Ντόναλντ Τραμπ, της επικεφαλής των Δημοκρατικών του αμερικανικού Κογκρέσου Νάνσι Πελόζι, του αστεριού της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ Μέγκαν Ραπίνο, του πράκτορα της CIA που προειδοποίησε για το τηλεφώνημα μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η αποκάλυψη του οποίου οδήγησε στη διαδικασία παραπομπής του Ρεπουμπλικανού προέδρου, και των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ.

Click4more: Το τερμάτισε ξανά ο Τραμπ! Προεκλογικό βίντεο με τον ίδιο σαν… Thanos – Άγριο κράξιμο από τον δημιουργό του χαρακτήρα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ γίνεται 17 ετών τον Ιανουάριο και συνεχίζει ακάθεκτη τον αγώνα της. Πρόσφατα είπε από τη Μαδρίτη ότι οι φωνές όσων απεργούν και διαδηλώνουν για το κλίμα ακούγονται, όμως οι πολιτικοί εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν δράση.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, που αναδείχθηκε σε ηγερία της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως, είναι η νεότερη τιμηθείσα με αυτήν τη διάκριση, που απονέμει το αμερικανικό περιοδικό από το 1927.

Τι κάνει η Γκρέτα και… ενοχλεί τον Τραμπ

Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 να διαδηλώνει μονάχη της για τη διάσωση του περιβάλλοντος, κάθε Παρασκευή, μπροστά από το κοινοβούλιο της Σουηδίας, αφήνοντας τα μαθήματά της κι εμπνέοντας με τη δράση της εκατομμύρια ανθρώπους.

time greta

«Δέκα έξι μήνες μετά, απευθύνθηκε σε επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, συναντήθηκε με τον πάπα, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κι αποτέλεσε έμπνευση για 4 εκατομμύρια ανθρώπους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην παγκόσμια απεργία για το κλίμα την 20η Σεπτεμβρίου του 2019, τη μεγαλύτερη διαδήλωση για το κλίμα στην ανθρώπινη ιστορία», τονίζει το περιοδικό.

Click4More Time: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ πρόσωπο της χρονιάς!

«Η (συγγραφέας) Μάργκαρετ Άτγουντ τη συνέκρινε με την Ιωάννα της Λωραίνης. Αφού παρατήρησαν μια εκατονταπλάσια αύξηση στη χρήση της, οι λεξικογράφοι του λεξικού Collins επέλεξαν την πρωτοποριακή ιδέα της Τούνμπεργκ, την κλιματική απεργία, ως λέξη της χρονιάς» σημειώνει το TIME.

Υπέρ της και ο Αλ Γκορ και… μπαρούτι ο Τραμπ!

Από την πλευρά του, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, από τους σθεναρότερους προασπιστές του περιβάλλοντος, δήλωσε ότι το περιοδικό TIME έκανε μια «εξαιρετική επιλογή».

Το 2018, ο δημοσιογράφος από τη Σαουδική Αραβία Τζαμάλ Κασόγκι, που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, αναδείχθηκε μετά θάνατον από το TIME σε πρόσωπο της χρονιάς, μαζί με άλλους δημοσιογράφους, σύμβολα της διαρκούς αναζήτησης της αλήθειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ποια τοποθεσία θα επιλέξουν οι δύο ηγέτες – Τι δείχνει η Ιστορία των συναντήσεων κορυφής στο Άνκορατζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο στοιχείο για το ακριβές σημείο ή τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συνάντησης
Εικόνες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 1
Η NASA θέλει να εγκαταστήσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη – Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διαστημικό δίκαιο
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη Σελήνη πριν από την Κίνα και τη Ρωσία, εγείροντας σημαντικά γεωπολιτικά και νομικά ζητήματα, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post
Το λογότυπο της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ