Κόσμος

Τυνησία: Νέα τραγωδία – Ακόμα 12 πτώματα μεταναστών

Δώδεκα πτώματα περισυλλέχθηκαν από την τυνησιακή ακτοφυλακή, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η τυνησιακή Ερυθρά Ημισέληνος (CRT), μερικές ημέρες μετά το ναυάγιο ενός πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 80 μετανάστες, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ενός από τρεις επιζήσαντες.

«Δώδεκα πτώματα περισυλλέχθηκαν σήμερα το πρωί στα ανοικτά των νότιων ακτών της Τυνησίας, δύο από τα οποία ήταν γυναικών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μόνγκι Σλιμ, πρόεδρος της CRT στη Μεντενίν (νότια Τυνησία), διευκρινίζοντας πως οι ναυαγοί ήταν ηλικίας από 20 έως 30 ετών.

Το πτώμα μιας πνιγμένης γυναίκας ξεβράσθηκε από τη θάλασσα στην παραλία της Ζαρζίς, μιας παραλιακής πόλης της νότιας Τυνησίας, είχε δηλώσει χθες, Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς Χούσεμ Εντίν Τζεμπάμπλι. Σύμφωνα με τον ίδιο, έρευνες συνεχίζονται στα ανοικτά της Ζαρζίς για να βρεθούν και άλλα πτώματα.

Ένα πλεούμενο με επιβάτες περισσότερους από 80 μετανάστες ναυάγησε ανάμεσα στη Λιβύη και την Τυνησία, γνωστοποίησε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, επικαλούμενος την αφήγηση του ενός από τρεις επιζήσαντες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της τυνησιακής ακτοφυλακής, οι ναυαγοί είχαν αποπλεύσει τη Δευτέρα από τη λιβυκή πόλη Ζουάρα, 120 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, μ’ ένα φουσκωτό σκάφος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Βενεζουέλα στα πρόθυρα πολέμου: Ο Τραμπ στέλνει αεροπλανοφόρο για να διαλύσει τα καρτέλ ναρκωτικών – Αντιδρά ο Μαδούρο
«Μηχανεύονται νέο αιώνιο πόλεμο, υπόσχονταν πως δεν θα αρχίσουν ποτέ ξανά πόλεμο και κατασκευάζουν έναν πόλεμο τον οποίο θα αποτρέψουμε», τόνισε ο Νικολάς Μαδούρο
Ντόναλντ Τραμπ
«ΗΠΑ και Ρωσία κοντά στη λύση για την Ουκρανία – Σημαντικό ότι ο Ζελένσκι αναγνώρισε τις γραμμές των μετώπων», λέει το Κρεμλίνο
«Χαμηλός ο αντίκτυπος των νέων κυρώσεων στο πετρέλαιο», εκτίμησε ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας - «Η συνάντηση Τραμπ με Πούτιν δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε»
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 37