Κόσμος

Τυνησία: Πέντε μετανάστες νεκροί από βύθιση σκάφους

Η ακτοφυλακή της Τυνησίας συνέλεξε τα άψυχα σώματα πέντε μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο βυθίστηκε καθώς επιχειρούσε τον διάπλου της Μεσογείου προς το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Οι διασώστες αναζητούν πλέον άλλους πέντε Τυνήσιους οι συγγενείς των οποίων λένε ότι βρίσκονταν στο ίδιο σκάφος το οποίο απέπλευσε αυτήν την εβδομάδα από τη νότια παράκτια κωμόπολη της Τυνησίας, Ζαρζίς.

Οι διακινητές ανθρώπων χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την Τυνησία ως σημείο αναχώρησης για τη μεταφορά μεταναστών που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη καθώς η ακτοφυλακή της Λιβύης, με τη βοήθεια ένοπλων ομάδων, έχει ενισχύσει τους ελέγχους.

Πολλοί Τυνήσιοι μετανάστες λένε ότι εγκαταλείπουν τη χώρα τους εξαιτίας της μεγάλης ανεργίας και του πληθωρισμού — αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που ενέσκυψε μετά την ανατροπή του δικτάτορα Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Άλι το 2011.

Τουλάχιστον 80 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, τον Ιούνιο, σε ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τζιχαντιστική οργάνωση Σαράγια Ανσάρ Αλ Σούνα ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό
Οι τζιχαντιστές ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία ήταν αντίποινα για «προκλήσεις από Χριστιανούς στη Δαμασκό»
Άνθρωποι και μέλη της πολιτικής άμυνας επιθεωρούν τις ζημιές μετά την έκρηξη που συγκλόνισε την εκκλησία Mar Elias, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στη συνοικία Dweila της Δαμασκού 3