Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: «Ήταν τρομοκρατική ενέργεια» λέει για την ομηρία στο Τέξας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ένας ένοπλος που διέκοψε τη θρησκευτική λειτουργία σε συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας το Σάββατο και πήρε τέσσερις ανθρώπους ομήρους, επιδόθηκε σε μια “πράξη τρομοκρατίας”.

“Αυτή ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια”, είπε ο Μπάιντεν σήμερα Κυριακή σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Φιλαδέλφεια, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για τους λόγους για τους οποίους ο ένοπλος είχε βάλει στόχο τη συναγωγή.

Click4More: ΗΠΑ: Πιθανόν Βρετανός ο άνδρας που κρατούσε ομήρους στη συναγωγή του Τέξας

Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI έκανε έφοδο στη συναγωγή το Σάββατο το βράδυ για να απελευθερώσει τους εναπομείναντες τρεις ομήρους, ένας άλλος όρημος είχε απελευθερωθεί νωρίτερα.

Βρετανός ο δράστης

Ο ύποπτος που έχασε τη ζωή του τη χθεσινή νύχτα, Σαββάτου προς Κυριακή έπειτα από μια ομηρεία που διήρκησε 10 ώρες σε συναγωγή του Τέξας ήταν Βρετανός πολίτης, ηλικίας 44 ετών και ονομαζόταν Μάλικ Φαϊσάλ ‘Ακραμ, ανακοίνωσε το FBI.

“Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει ένδειξη εμπλοκής οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου”, αναφέρει η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία σε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας μόνο ότι οι ερευνητές συνεχίζουν να “αναλύουν τα στοιχεία στη συναγωγή” και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Νωρίτερα σήμερα από τη Φιλαδέλφεια, στην Πολιτεία της Πενσυλβάνια, ο πρόεδρος Μπάιντεν φάνηκε να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ύποπτος είχε ζητήσει την απελευθέρωση της Αάφια Σιντίκουι, μιας Πακιστανής επιστήμονα που καταδικάστηκε το 2010 από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε κάθειρξη 86 ετών γιατί είχε προσπαθήσει να πυροβολήσει Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ ήταν κρατούμενη στο Αφγανιστάν.

Το περιστατικό “αυτό συνδεόταν με κάποιον” που “είναι στη φυλακή εδώ και 10 χρόνια”, δήλωσε ο Μπάιντεν χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Καταγγελίες από την αντιπολίτευση για «παράνομη προπαγάνδα» με κυβερνητικά χρήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται σε ένα ασπρόμαυρο βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής μετάδοσης αγώνων αμερικανικού ποδοσφαίρου
US President Donald Trump gestures during a meeting with Britain's Prime Minister Andy Burnham on the sidelines of the 81st United Nations General Assembly in New York City, US, September 22, 2026.