Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βασιλιάς Σαλμάν σε Τραμπ: Από κοινού έρευνες για τον Σαουδάραβα μακελάρη της Πενσακόλα!

Βασιλιάς Σαλμάν σε Τραμπ: Από κοινού έρευνες για τον Σαουδάραβα μακελάρη της Πενσακόλα!
MSNBC Youtube

Σαουδάραβας υπήκοος, μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας του, άνοιξε πυρ στην αεροναυτική βάση της Πενσακόλα στη Φλόριντα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν δήλωσε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του να συνεργαστούν με τις αρχές των ΗΠΑ που διερευνούν την αιματηρή επίθεση στην Πενσακόλα, και τον διαβεβαίωσε ότι ο “δράστης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος” δεν αντιπροσωπεύει τον σαουδαραβικό λαό.

Ο Σαουδάραβας μονάρχης εξέφρασε τη “θλίψη και την οδύνη του” για την ένοπλη επίθεση, τόνισε η πρεσβεία του Ριάντ στην Ουάσινγκτον σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από την τηλεφωνική κλήση μεταξύ των δύο ηγετών.

“Η αυτού μεγαλειότης, ο βασιλιάς Σαλμάν, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος δεν αντιπροσωπεύει τον σαουδαραβικό λαό, ο οποίος θεωρεί τον αμερικανικό λαό φίλο και σύμμαχο”, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Ο βασιλιάς “έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες για να εντοπίσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό της αιτίας αυτής της φρικιαστικής επίθεσης”.

Πενσακόλα: Το μακελειό

Ο δράστης της επίθεσης στην αεροναυτική βάση της Πενσακόλα, κατά την οποία άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, ήταν “Σαουδάραβας, μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας του και βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει πρόγραμμα εκπαίδευσης”, επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις.

“Νομίζω ότι θα υπάρξουν πολλές απαντήσεις που θα δοθούν ως προς το γεγονός ότι αυτό το πρόσωπο, ένας ξένος, μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, εκπαιδευόταν στο έδαφός μας και διέπραξε αυτό”, δήλωσε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου.

Η κυβέρνηση του Ριάντ “πρέπει να φροντίσει για τα θύματα αυτά. Η ίδια βρίσκεται να οφείλει ένα χρέος εδώ, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν εκ των πολιτών της”, πρόσθεσε.

Reuters – Pensacola, Florida

Η αεροναυτική βάση της Πενσακόλα, όπου σταθμεύουν σχεδόν 16.000 στρατιώτες, χρησιμοποιείται από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό για προγράμματα εκπαίδευσης που απευθύνονται σε στρατιωτικούς συμμαχικών χωρών.

Click4more: Αίμα και πάλι στις ΗΠΑ από μακελάρη που θέρισε δεκάδες ανθρώπους

Εκατοντάδες Σαουδάραβες στρατιωτικοί παρακολουθούν κάθε χρόνο προγράμματα για την κατάρτισή τους στις τάξεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αυτό δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν την Ουάσινγκτον και το Ριάντ.

Ο δράστης που μπορεί να ήταν πιλότος ή τεχνικός αεροναυτικής, διέπραξε την επίθεση με πιστόλι.

Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν η επίθεση έχει τρομοκρατικά κίνητρα. Οι περισσότεροι από τους δράστες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ ήταν Σαουδάραβες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις