Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βατικανό: Ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος και ο πάπας Ιωάννης ο 23ος θα αγιοποιηθούν

Βατικανό: Ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος και ο πάπας Ιωάννης ο 23ος θα αγιοποιηθούν

Δύο προκαθήμενοι της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κατά τον 20ό αιώνα πρόκειται να αγιοποιηθούν, όπως είπε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος.

Το Βατικανό πρόκειται να αγιοποιήσει τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον 20 και τον πάπα Ιωάννη τον 23ο, όπως ανακοίνωσε επίσημα το Βατικανό.

Ο Φραγκίσκος έλαβε την απόφαση αυτή αναγνωρίζοντας ότι ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο 20ς έκανε ένα δεύτερο θαύμα μετά το θάνατό του, ενώ αποφάσισε να παραβλέψει την προϋπόθεση του δεύτερου θαύματος –ως είθισται σε τέτοιες διαδικασίες– για την περίπτωση του Ιωάννη του 23ου.

Η αγιοποίηση των δύο «πιθανόν» θα λάβει χώρα «πριν από το τέλος του έτους», είπε ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπος του Βατικανού.

Ο γεννημένος στην Ιταλία Άντζελο Ρονκάλι χρημάτισε επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ως Ιωάννης 23ος από το 1958 ως το 1963 και προώθησε μείζονες μεταρρυθμίσεις.

Ο γεννημένος στην Πολωνία Κάρολ Βοϊτίλα, η παπική θητεία του οποίου με το όνομα Ιωάννης Παύλος ο 20ς διήρκεσε από το 1978 ως το 2005, είναι γνωστός για τη χαρισματική του προσωπικότητα και το ρόλο του στην πτώση των κομμουνιστικών κυβερνήσεων στην ανατολική Ευρώπη, ξεκινώντας από την πατρίδα του.

Το Βατικανό «πιστοποίησε» ότι μια Κοσταρικανή που ανένηψε από εγκεφαλική βλάβη το έκανε με δική του παρέμβαση την 1η Μαΐου, την ημέρα που ο Ιωάννης Παύλος οσιοποιήθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Το θαύμα αυτό, πάντα κατά το Βατικανό, προστέθηκε σ’ ένα πρώτο, όταν είχε θεραπεύσει μια καλόγρια από τη νόσο του Πάρκινσον δύο μήνες μετά το θάνατό του.

Ο Φραγκίσκος αναγνώρισε επίσης σήμερα διάφορα άλλα θαύματα και ανακήρυξε διάφορα πρόσωπα μάρτυρες, επιτρέποντας την οσιοποίηση του Ισπανού επισκόπου Άλβαρο ντελ Πορτίγιο, πρώην επικεφαλής της συντηρητικής καθολικής οργάνωσης Opus Dei, και διάφορους ιερείς που έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σκάνδαλο «γκρεμίζει» την τράπεζα του Βατικανού

Δείτε τη ζωή του Πάπα Φραγκίσκου σε καρτούν

Εντυπωσιακό “άνοιγμα” του Παπα Φραγκίσκου στους Ορθόδοξους

Σκάνδαλο στο Βατικανό: Ο παπάς, ο καραμπινιέρος, ο χρηματιστής και τα 20 εκατ. ευρώ

Ο Πάπας… μηχανόβιος και μάλιστα με Harley! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε