Κόσμος

Βέλγιο: Ύποπτο αεροσκάφος πέταξε πάνω από τον πυρηνικό σταθμό

Ένα ύποπτο ιπτάμενο σκάφος εντοπίσθηκε σήμερα να πετάει επάνω από τον βελγικό πυρηνικό σταθμό του Ντοέλ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η πτήση έγινε μία μόλις ημέρα μετά την επαναλειτουγία ενός από τους αντιδραστήρες του σταθμού, ο οποίος δεν λειτουργούσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες, μετά από μυστηριώδες σαμποτάζ.

Η εμφάνιση αυτού του μη επανδρωμένου σκάφους, για το οποίο οι βελγικές αρχές δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο, θυμίζει τη σειρά πτήσεων παρόμοιων σκαφών τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο επάνω από γαλλικούς πυρηνικούς σταθμούς.

“Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η εισαγγελία της ανατολικής Φλάνδρας ερευνά την πτήση ενός μη επανδρωμένου ιπτάμενου σκάφους επάνω από τον πυρηνικό σταθμό του Ντοέλ”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο αντιδραστήρας Doel 4 τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 5 Αυγούστου έπειτα από τη διαρροή λαδιού που προκλήθηκε, σύμφωνα με την Electrabel, από σαμποτάζ. Σε διάστημα μισής ώρας, 65.000 λίτρα λαδιού διέρρευσαν, ενώ η τουρμπίνα υπέστη σοβαρή βλάβη.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία, που επιλαμβάνεται υποθέσεων τρομοκρατίας και πυρηνικής ασφάλειας δεν έδωσε κανένα στοιχείο για την εξέλιξη της έρευνας και δεν επιβεβαίωσε, ούτε απέκλεισε, ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας - «Μούδιασα, όλοι στην κατασκήνωση προσευχόμασταν»
Στους 51 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ αναφέρεται ότι 30 από τους αγνοούμενους είναι ανήλικα κορίτσια της κατασκήνωσης που πλημμύρισε κοντά στον ποταμό Guadalupe
Ένα κορίτσι μιλάει στο τηλέφωνο σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται οικογένειες με τους κατασκηνωτές ύστερα από τις φονικές πλημμύρες στο Κερβίλ
10