Κόσμος

Βελιγράδι: Βίντεο ντοκουμέντο μετά το μακελειό στο σχολείο στη Σερβία – Συγκλονιστική μαρτυρία γονιού

Ένα 14χρονο αγόρι πυροβόλησε τη δασκάλα του σήμερα (03.05.2023) το πρωί μέσα στην τάξη ενός σχολείου στο Βελιγράδι προτού ανοίξει πυρ εναντίον άλλων μαθητών και φρουρών ασφαλείας σκοτώνοντας οκτώ μαθητές και έναν φύλακα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο πατέρας ενός εκ των παιδιών στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Vladislav Ribnikar στη Σερβία, είπε ότι η κόρη του βρισκόταν μέσα στην τάξη του σχολείου στο Βελιγράδι όταν ο έφηβος άνοιξε πυρ.

“Κατάφερε να ξεφύγει. [Το αγόρι] πυροβόλησε πρώτα τη δασκάλα και έπειτα ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως“, είπε ο Μιλόσεβιτς στο δίκτυο N1.

Ο Μίλαν Νεντέλτζκοβιτς, ο δήμαρχος της συνοικίας Βρατσάρ στο κεντρικό Βελιγράδι όπου βρίσκεται το σχολείο, είπε ότι οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή της δασκάλας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι οκτώ μαθητές και ένας σχολικός φύλακας σκοτώθηκαν και έξι μαθητές νοσηλεύονται μαζί με τη δασκάλα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας 14χρονος μαθητής. 

Δείτε το: 

“Είδα τον φρουρό ασφαλείας πεσμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στις μπλούζες τους. Λένε ότι (ο φερόμενος δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Είχε έρθει στην τάξη πρόσφατα”, πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο μετά την επίθεση.

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σχολείο.

belgrade shooting drastis

“Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς”, είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και διενεργείται έρευνα για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δείτε το (πατήστε κλικ πάνω στην επιλογή “Παρακολουθείστε στο YouTube” για να μπορέστε να δείτε το βίντεο): 

Οι ένοπλες επιθέσεις είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο στη Σερβία, όπου οι νόμοι περί οπλοκατοχής είναι πολύ αυστηροί.

Ωστόσο στα δυτικά Βαλκάνια υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα έπειτα από τους πολέμους και τις ταραχές των ετών του ’90.

serbia

Οι σερβικές αρχές έχουν χορηγήσει αμνηστία σε πολλούς πολίτες που παρέδωσαν ή δήλωσαν τα παράνομα όπλα τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από δεκατρείς οι νεκροί στην Νέα Υόρκη λόγω του πολικού ψύχους - «Οι περισσότεροι υπέστησαν υποθερμία» λέει ο Μαμντάνι
Για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, η δημοτική αρχή κινητοποίησε έναν στόλο 20 οχημάτων με προσωπικό υγείας, όπως και έκτακτα κέντρα θέρμανση
Πεζοί περπατούν σε έναν χιονισμένο δρόμο, καθώς μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα εξαπλώνεται στη Νέα Υόρκη
Ο Στάρμερ ζητά την απομάκρυνση του Βρετανού πρώην υπουργού Μάντελσον από τη Βουλή των Λόρδων λόγω της επαφής του με τον Επστάιν
Το 2009 ο Μάντελσον πρότεινε στον Επστάιν να ζητήσει από τον επικεφαλής της τράπεζας JPMorgan «να απειλήσει λιγάκι» τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας για να μειώσει τον φόρο επί των μπόνους των τραπεζιτών
Peter Mandelson
Αλληλογραφία του Τζέφρι Επστάιν με την Αριάν ντε Ρότσιλντ μετά το δημοψήφισμα για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα – «Την έχουν πραγματικά γ@@@@@ι»
Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να καρατομίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάστηκε από τον Τζέφρι Επστάιν και την Αριάν ντε Ρότσιλντ
A document that was included in the U.S. Department of Justice release of the Jeffrey Epstein files is photographed Sunday, Feb. 1, 2026, shows the report when Epstein was taken into custody on July 6, 2019. 5