Κόσμος

Βενεζουέλα: Δεν αποκλείει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ο Γκουαϊδό

Ο Χουάν Γκουαϊδό που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος στη Βενεζουέλα άφησε να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να εγκρίνει μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ.

Ο 25χρονος Γκουαϊδό κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο τόνισε πως δεν το αποκλείει ώστε να αναγκαστεί ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία και να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Σε ερώτηση εάν θα δίσταζε να εγκρίνει μια στρατιωτική επέμβαση των

ΗΠΑ, ο Γκουαϊδό απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ό,τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, για να σταματήσουν να πεθαίνουν παιδιά”.

“Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Αυτό είναι ένα ζήτημα που προφανώς προκαλεί μεγάλη πολεμική, αλλά κάνοντας χρήση της εθνικής μας κυριαρχίας, ασκώντας τα προνόμιά μας, θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ο Γκουαϊδό, που έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας από περίπου σαράντα χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ.

«Εδώ, στη Βενεζουέλα, κάθε ημέρα που περνάει μετράει σε ανθρώπινες ζωές», επέμεινε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης. «Θα κάνουμε όλα όσα χρειάζεται να κάνουμε με τρόπο κυρίαρχο, αυτόνομο, ώστε να σταματήσει η αρπαγή» της εξουσίας από τον Νικολάς Μαδούρο, τόνισε ο Γκουαϊδό.

Η βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την πετρελαιοπαραγωγική χώρα προκαλεί τεράστιες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων. Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα από το 2015, κατά τον ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνηση του οποίου αναγνώρισε αμέσως τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, επανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραμένει μια «επιλογή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία συνέντευξη του Eric Dane και η σκληρή μάχη μέχρι το τέλος - «Θα παλέψω μέχρι την τελευταία μου ανάσα»
Ο ηθοποιός άφησε πίσω του «ηχηρό» μήνυμα δύναμης απέναντι σε μια ιδιαίτερα σκληρή ασθένεια - Δεν είχε διστάσει ποτέ να δώσει συνέντευξη και να ενημερώσει τον κόσμο για την ALS
ερικ ντειν
Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατηγορεί την Κίνα πως θέλει να «τροποποιήσει το στάτους κβο δια της ισχύος»
Η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με «το πιο σοβαρό και πιο περίπλοκο περιβάλλον ασφαλείας» μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, επικαλούμενη όχι μόνο την Κίνα, αλλά επίσης τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα
Η πρωθυπουργός Σανάε Τακαΐτσι
Politico: Οι ΗΠΑ αυξάνουν την πίεση στην ΕΕ – Απειλούν με αντίποινα αν σταματήσει να αγοράζει αμερικανικά όπλα
Αν και ο Τραμπ ζητά από την Ευρώπη να αναλάβει μεγαλύτερο βάρος σχετικά με την άμυνα της ηπείρου, δεν επιθυμεί να γίνει σε βάρος των αμερικανικών αμυντικών εταιρειών
Ντόναλντ Τραμπ
Ο «creepy» έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου που συνελήφθη για την υπόθεση Επστάιν: Από τα αρκουδάκια στο Royal Lodge, στα απόρρητα έγγραφα
Από αγαπημένος γιος κατέληξε απόκληρος της βασιλικής οικογένειας που έχει «εμμονή» με λούτρινα και ερευνάται για τη σχέση του με ανήλικη και τις επαφές του με τον Επστάιν
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας