Κόσμος

Βγαίνει ο στρατός στο Ισραήλ! Θα τσεκάρουν αν τηρούνται τα μέτρα απαγόρευσης

Τον στρατό στους δρόμους βγάζει το Ισραήλ για να τσεκάρουν τηρούνται τα μέτρα απαγόρευσης από τους κατοίκους εξαιτίας του κορονοϊού.

Αποφασίστηκε να  αναπτύξει ένοπλους στρατιώτες προκειμένου να υποστηρίξουν την αστυνομία στις περιπολίες στους δρόμους για την επιβολή της κατάστασης αποκλεισμού απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Περίπου 500 στρατιώτες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με διμοιρίες αστυνομικών από μεθαύριο, Κυριακή, προκειμένου να συνδράμουν «στην περιφρούρηση, απομόνωση και ασφάλιση ορισμένων περιοχών, αποκλείοντας δρόμους και σε επιπρόσθετες παρόμοιες αποστολές», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

Μέχρι στιγμή το Ισραήλ έχει καταγράψει τουλάχιστον 3.000 κρούσματα και 10 θανάτους από τον κορονοϊό. Αυτήν την εβδομάδα, οι αρχές ενέτειναν τη μερική κατάσταση αποκλεισμού, απαιτώντας από τους πολίτες να παραμένουν μέσα σε ακτίνα 100 μέτρων από τα σπίτια τους και ορίζοντας κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων.

Οι Ισραηλινοί έχουν κληθεί να μένουν κατά το δυνατόν στα σπίτια τους, τα σχολεία είναι κλειστά και πολλές επιχειρήσεις έχουν διακόψει τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα περισσότεροι από 500.000 εργαζόμενοι να έχουν απολυθεί.

Η αστυνομία έχει στήσει οδοφράγματα προκειμένου να επιβάλει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και να σταματήσει τις συναθροίσεις.

Οι στρατιώτες θα φέρουν όπλα και ένα τάγμα στρατιωτών θα αναπτυχθεί σε κάθε μια από τις οκτώ αστυνομικές περιφέρειες του Ισραήλ, ανέφερε ο στρατός.

Οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού έχουν προκαλέσει τριγμούς στην οικονομία του Ισραήλ. Η Κεντρική Τράπεζα προέβλεψε αυτή την εβδομάδα συρρίκνωση της οικονομίας κατά 2,5% το 2020, αλλά μόνο στην περίπτωση που η μερική κατάσταση απαγόρευσης χαλαρώσει μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Η κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τα προαπαιτούμενα για τη λήψη επιδομάτων ανεργίας, αλλά δεν έχει πει πόσο θα κοστίσει το πακέτο μέτρων βοήθειας.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπέν Γκαντζ επικαλέστηκε χθες την πανδημία προκειμένου να προχωρήσει προς μια κυβέρνηση ενότητας με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη και θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος του πολιτικού αδιεξόδου που διαρκεί ένα χρόνο τώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίβανος: Ο αρχηγός της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας ναρκωτικών της χώρας συνελήφθη από τον στρατό
Ο βαρόνος των ναρκωτικών Νουχ Ζαϊτέρ, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δεκάδες εντάλματα σύλληψης, συνελήφθη κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην κοιλάδα Μπεκάα
Ένας Λιβανέζος στρατιώτης
Σερβία: Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς εμπλέκεται στα «ανθρώπινα σαφάρι» του Σαράγεβο
Έρευνα στο Μιλάνο για τα «ανθρώπινα σαφάρι» της πολιορκίας του Σαράγεβο εμπλέκει πλούσιους ξένους τουρίστες και επαναφέρει τις υποψίες ότι ο Βούτσιτς βρέθηκε σε θέσεις Σέρβων ελεύθερων σκοπευτών
Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Αλβανία: Δικαστήριο αποπέμπει την αναπληρώτρια πρωθυπουργό μετά από βαριές κατηγορίες για διαφθορά – Καταιγίδα για την κυβέρνηση Ράμα
Ειδικό δικαστήριο στα Τίρανα παύσε τη Μπελίντα Μπαλούκου, στενή σύμμαχο του Έντι Ράμα, μετά τις διώξεις για την ανάθεση έργου 190 εκατ. ευρώ
Η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Μπελίντα Μπαλούκου
Η Ρωσία μοιράζει χρήμα σε ουκρανούς εφήβους για να κάνουν σαμποτάζ στη χώρα τους
Ανήλικοι από την Ουκρανία στρατολογούνται μέσω Telegram και άλλων πλατφορμών για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε στρατιωτικούς ή πολιτικούς στόχους, με αντάλλαγμα αμοιβές συχνά ελάχιστες, γράφει το BBC
Σύλληψη στην Ουκρανία