Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

Το Βιετνάμ υιοθετεί νόμο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

προσωπικά δεδομένα
Φωτογραφία αρχείου

Νομοσχέδιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ενέκρινε η ανώτατη νομοθετική αρχή στο Βιετνάμ, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, απαγορεύεται στους πολίτες να χρησιμοποιούν τον κυβερνοχώρο για να σαμποτάρουν το κράτος, να υπονομεύουν την εθνική ενότητα, να βλασφημούν τα θεία, να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες οι οποίες προκαλούν κοινωνικο-οικονομικές απώλειες, να διαπράττουν εγκλήματα όπως εμπόριο ανθρώπων και πορνεία, καθώς και να δημοσιεύουν πορνογραφικό περιεχόμενο. Ο νέος νόμος προβλέπει επίσης ότι οι βιετναμέζικες και ξένες επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες από τον κυβερνοχώρο οφείλουν να επαληθεύουν τα στοιχεία του χρήστη όταν καταγράφονται ψηφιακοί λογαριασμοί και να παρέχουν μία υπηρεσία ασφαλείας υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας με πληροφορίες των χρηστών οι οποίες θα βοηθήσουν στις εγκληματολογικές έρευνες.

Επίσης, τοπικές και ξένες εταιρείες που συλλέγουν, εκμεταλλεύονται, αναλύουν και επεξεργάζονται προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα των πελατών τους ή δεδομένα που δημιουργούνται από χρήστες στο Βιετνάμ πρέπει να αποθηκεύουν τα δεδομένα στη χώρα. Αλλοδαπές εταιρείες καλούνται να ιδρύσουν υποκαταστήματα ή αντιπροσωπείες στο Βιετνάμ.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, το Βιετνάμ, με πληθυσμό περίπου 95 εκατομμύρια, είχε περίπου 11,8 εκατομμύρια συνδρομητές ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet, σύμφωνα με την Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Βιετνάμ. Από τα τέλη Μαρτίου, το Βιετνάμ διαθέτει 126,3 εκατομμύρια συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ των οποίων τα 118,7 εκατ. είναι κινητής.

Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα συνολικά έσοδα από τις τηλεπικοινωνίες έφθασαν τα 96.400 τρις βιετναμέζικα ντονγκ (πάνω από 4,2 δισ.δολάρια ΗΠΑ). Μέχρι τον Αύγουστο του 2017, η Zalo, μια βιετναμέζικη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων είχε 80 εκατομμύρια μέλη στο Βιετνάμ και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μιανμάρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις