Ακόμη έναν άνθρωπο πυροβόλησαν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες στη Μινεάπολη των ΗΠΑ το Σάββατο (24.01.2026), όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλτς, ζητώντας να σταματήσουν αμέσως οι επιχειρήσεις κατά των μεταναστών που κάνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Πολιτεία του.
Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας στη Μινεσότα έρχεται έπειτα από μόλις δύο εβδομάδες, όταν ένας πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε μια 37χρονη Αμερικανίδα μέσα στο αυτοκίνητό της. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιμένει ότι ο πράκτορας, που δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενήργησε σε αυτοάμυνα.
Η Μινεάπολη συγκλονίζεται εδώ και πολλές εβδομάδες από διαδηλώσεις κατά της παρουσίας των πρακτόρων της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων στην πόλη.
«Μόλις μίλησα με τον Λευκό Οίκο, έπειτα από άλλον έναν φρικτό πυροβολισμό από ομοσπονδιακούς πράκτορες σήμερα το πρωί» ανέφερε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
«Είναι αποκρουστικό. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να τερματίσει αυτήν την επιχείρηση. Να αποσύρει τους χιλιάδες βίαιους, ανεκπαίδευτους πράκτορες από τη Μινεσότα. Τώρα», πρόσθεσε.
Αξιωματούχοι της Μινεάπολης είπαν ότι εξετάζουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας άνδρας πυροβολήθηκε στα νότια προάστια της πόλης. «Ζητάμε από το κοινό να παραμείνει ψύχραιμο και να αποφύγει την περιοχή», ανέφερε ο δήμος σε μια ανάρτησή του.
ΠΡΟΧΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Another person shot in cold blood by an ICE agent. They fire at his body after he’s already lying motionless. It’s despicable and completely avoidable. This lawless goon squad needs to get out of our communities and face accountability.https://t.co/C83jtyaUUU
— Ruben Gallego (@RubenGallego) January 24, 2026
Μάλιστα, πριν μερικές μέρες οι πράκτορες της ICE προχώρησαν έχει και στη σύλληψη ενός 2χρονου κοριτσιού και του πατέρα του με καταγωγή από τον Ισημερινό με την κατηγορία της παράνομης μετανάστευσης. Μεταφέρθηκαν παρανόμως στο Τέξας αεροπορικώς, ενώ το κοριτσάκι αφέθηκε ελεύθερο. Ο πατέρας του βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση.
January 24, 2026
January 24, 2026
Τεταμένο το κλίμα στη Μινεάπολη
Το σημερινό θανατηφόρο περιστατικό με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη είναι το τρίτο μέσα στον μήνα που εμπλέκει ομοσπονδιακούς πράκτορες στην πόλη.
Στις 7 Ιανουαρίου, πράκτορας της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) πυροβόλησε θανάσιμα τη Ρενέ Γκουντ, 37 ετών, μητέρα τριών παιδιών, προκαλώντας κύμα διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Μία εβδομάδα αργότερα, ακόμη ένα περιστατικό σημειώθηκε, όταν πράκτορας της ICE πυροβόλησε στο πόδι έναν μετανάστη από τη Βενεζουέλα, μετά από «στοχευμένο έλεγχο οχήματος», όπως τον αποκάλεσαν οι αρχές.
January 24, 2026
Ο άνδρας, για τον οποίο το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέφερε ότι αντιστάθηκε στη σύλληψη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν αποτέλεσαν κίνδυνο για τη ζωή του.