Κόσμος

Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι επαφές Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων «δίνουν ελπίδα» – «Ορισμένες δυτικές ελίτ» υπονομεύουν τον διάλογο

Ο Ρώσος ηγέτης τονίζει ότι βλέπει μια «ατμόσφαιρα που ευνοεί την αποκατάσταση των σχέσεων» Ρωσίας και ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα (27.02.2025) ότι οι επαφές μεταξύ ανώτατων Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, δίνουν «ελπίδα» για τη διευθέτηση «προβλημάτων», συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε επίσης ότι βλέπει μια «ατμόσφαιρα που ευνοεί την αποκατάσταση των σχέσεων» μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, προσθέτοντας πως τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, είναι έτοιμες να εδραιώσουν συνεργασία, αλλά ορισμένες δυτικές ελίτ θα προσπαθήσουν να υπονομεύσουν τον μεταξύ τους διάλογο.

«Οι αρχικές επαφές με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση δίνουν ελπίδα», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης σε συνάντηση με αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).

Παράλληλα τόνισε πως αυξάνονται οι κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ρωσίας, σημειώνοντας προς την FSB πρέπει εντείνει τις προσπάθειές της για αντικατασκοπεία.

Ρώσοι και Αμερικανοι διπλωμάτες συναντώνται σήμερα στην Τουρκία για συνομιλίες για την επίλυση διενέξεων αναφορικά με τη δουλειά των πρεσβειών τους στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα αντιστοίχως.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που γίνεται ανάμεσα σε εκπροσώπους των δύο χωρών, έπειτα από μια πρώτη στις 18 Φεβρουαρίου στη Σαουδική Αραβία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όταν οι ΗΠΑ ανέτρεψαν κυβέρνηση του Ιράν το 1953: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από ένα παρελθόν που πλέον μπορεί να μη φαντάζει τόσο μακρινό
Με την Μέση Ανατολή να φλέγεται, όλο και περισσότεροι επικαλούνται το πραξικόπημα του 1953 που υποστηρίχθηκε από τη CIA και ανέτρεψε τον Μοσαντέγκ ως απόδειξη ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι αξιόπιστες»
Ιράν 1953
Το Ισραήλ απαντά στον Ερντογάν: «Τολμά να κάνει κήρυγμα αυτός που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»
«Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει κάνει ρεκόρ καταστολής των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών του, καθώς και της αντιπολίτευσης της χώρας του, τολμά να κάνει κήρυγμα στους άλλους»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 20
Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος της Air India - Κουβαλάει «μπαταρισμένος» το φέρετρο του αδερφού του στην Ινδία
Το Boeing 787-8 Dreamliner με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του την Πέμπτη από την πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας
Ινδία 4
Τραμπ: «Μπορεί να επιτεθούμε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μπορεί και όχι – Καλή τύχη αγιατολάχ Χαμενεΐ»
«Ο Νετανιάχου είναι καλός άνθρωπος, τα πάει μια χαρά, του είπα να συνεχίσει την καλή δουλειά που κάνει» πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
39
Με μήνυμα στα περσικά ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ
«Ακόμα και εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των θεσμών ασφαλείας του καθεστώτος μας έχουν εκφράσει τον φόβο, την απελπισία και τον θυμό τους για όσα συμβαίνουν στο Ιράν»
Ιρανοί πολίτες σε ταράτσα κτιρίου στην Τεχεράνη μετά την ισραηλινή επίθεση στη ιρανική δημόσια ραδιοτηλεόραση 2