Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Θα κάνουμε τις ΗΠΑ να πληρώσουν

Το ερώτημα για τη Βόρεια Κορέα πλέον δεν είναι αν θα ξεσπάσει πόλεμος με τις ΗΠΑ. Αλλά το πότε…

Ήταν δεδομένο ότι τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ και Νότιας Κορέας θα εκνεύριζαν την Πιονγκγιάνγκ. Και η Βόρεια Κορέα “βρυχάται” ξανά, υποσχόμενη να καταστρέψει τους εχθρούς της με το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Δεν έχουν περάσει παρά μερικές μέρες μετά τη νέα βαλλιστική δοκιμή από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Μια δοκιμή που η Βόρεια Κορέα έσπευσε να ανακοινώσει πως την έκανε πυρηνική δύναμη.

Ακολούθησαν τα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας αλλά και οι αμερικανικές απειλές περί προληπτικού πολέμου. Όλα αυτά, για το βορειοκορεατικό καθεστώς, μετατρέπουν το ξέσπασμα σύρραξης στην κορεατική χερσόνησο σε «γεγονός».

Αυτό διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Βόρεια Κορέα: Δεν θα αποφύγουμε τον πόλεμο

«Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί τώρα είναι: πότε θα ξεσπάσει ο πόλεμος;», δήλωσε ο εκπρόσωπος του βορειοκορεάτικου ΥΠΕΞ σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Δεν ευχόμαστε έναν πόλεμο, αλλά δεν θα κρυφτούμε για να τον αποφύγουμε, κι εάν οι ΗΠΑ κάνουν λάθος υπολογισμό εξαιτίας της υπομονής μας κι ανάψουν το φυτίλι ενός πυρηνικού πολέμου, ασφαλώς θα κάνουμε τις ΗΠΑ να πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα με τη μεγάλη πυρηνική μας δύναμη που ενισχύουμε συνεχώς», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, όταν εκπληρωθούν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες με το Ιράν»
«Δεν έχω αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που θέλει να μας εξαφανίσει και για τον λόγο αυτόν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου 4
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη