Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας για την πολύνεκρη φωτιά σε νοσοκομείο

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας για την πολύνεκρη φωτιά σε νοσοκομείο
YouTube

Στη Βόρεια Μακεδονία, τρία 24ωρα μετά τη φωτιά στο νοσοκομείο του Τέτοβο με 14 νεκρούς, υπέβαλε την παραίτησή του ο υπουργός Υγείας. O Βένκο Φίλιπτσε έκανε λόγο για απόφαση λόγω ευθιξίας.

Η παραίτηση Φίλιπτσε στη Βόρεια Μακεδονία υποβλήθηκε στον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, στον απόηχο της τραγωδίας σε μονάδα Covid19 του νοσοκομείου στην πόλη Τέτοβο, στις φλόγες της οποίας βρήκαν τον θάνατο 14 άνθρωποι.

«Ως γιατρός και υπουργός διαθέτω ακεραιότητα και για λόγους ηθικής τάξης υπέβαλα γραπτώς την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ», δήλωσε ο Βένκο Φίλιπτσε.

Βόρεια Μακεδονία: Μπαράζ παραιτήσεων για την τραγωδία

Ο 44χρονος νευροχειρουργός είχε αναλάβει υπουργός Υγείας τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ τον περασμένο Μάιο εξελέγη και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) του οποίου ηγείται ο Ζάεφ.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η παραίτηση του Βένκο Φίλιπτσε γίνεται αποδεκτή ή όχι.

Προηγουμένως παραιτήθηκαν ο υφυπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας και ο διοικητής του νοσοκομείου του Τέτοβο, οι οποίοι προέρχονται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.

Από τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (08.09.2021) σε λυόμενη προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με κορονοϊό, στο νοσοκομείο στην πόλη Τέτοβο έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι. Οι 12 από αυτούς ήταν ασθενείς και δύο ήταν επισκέπτες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις