Κόσμος

Βόρεια Θάλασσα: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο Ρώσος πλοίαρχος του «Solong» που εμβόλισε το αμερικανικό τάνκερ

Ο Ρώσος καπετάνιος του πλοίου «Solong», Βλαντίμιρ Μότιν, 59 ετών, από την Αγία Πετρούπολη, θα οδηγηθεί σε αγγλικό δικαστήριο το Σάββατο

Ο Ρώσος πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Solong», το οποίο συγκρούστηκε στις 11 Μαρτίου με ένα δεξαμενόπλοιο στη Βόρεια Θάλασσα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ανακοίνωσε απόψε η βρετανική αστυνομία.

Στον πλοίαρχο του πλοίου «Solong», Βλαντίμιρ Μότιν, 59 ετών, από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ασκήθηκε δίωξη και προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ως υπαίτιος για τη σύγκρουση με το αμερικανικό τάνκερ «Stena Immaculate» στη Βόρεια Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύγκρουση που σημειώθηκε περίπου 12 μίλια ανοικτά των ακτών του Ανατολικού Γιορκσάιρ, από την οποία ένας ναυτικός, που είναι αγνοούμενος, κρίθηκε ότι δεν είναι ζωντανός.

 

 

 

Το Σάββατο (15.03.2025) ο Μότιν πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου στο Χαλ, ανέφερε η αστυνομία του Χάμπερσαϊντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
42 συλλήψεις στη διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - Κατηγορούνται για εξύβριση του Ταγίπ Ερντογάν
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ενωμένοι ενάντια στο φασισμό» και «πρόεδρος Ιμάμογλου».
Τούρκοι αστυνομικοί σε επεισόδιο με διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη