Κόσμος

Βραζιλία: Ο Μπάιντεν προσκαλεί τον Λούλα στις ΗΠΑ και του υπόσχεται «αταλάντευτη υποστήριξη»

Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Λούλα να τον επισκεφθεί στην Ουάσιγκτον στις αρχές του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξη του προέδρου των ΗΠΑ με τον ομόλογό του στη Βραζιλία χθες Δευτέρα (09.01.2023), στην οποία διευκρινίζεται ότι η πρόσκληση έγινε δεκτή.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε στη συνομιλία του με τον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα την «αταλάντευτη υποστήριξη των ΗΠΑ στη δημοκρατία της Βραζιλίας», την επομένη της επίθεσης χιλιάδων οπαδών του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο εναντίον των εδρών των τριών εξουσιών στην Μπραζίλια.

Η έφοδος αυτή θύμισε σε πολλούς την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ κατά Τζέιμς Κόμι: «Διεφθαρμένος αστυνομικός ο πρώην διευθυντής FBI» – Κάλεσμα δολοφονίας μου το «86 47»
«Το “86” είναι όρος της μαφίας που σημαίνει “σκοτώστε τον”», έγραψε στη νέα του ανάρτηση - Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην διευθυντής του FBI
REUTERS
Τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι σε Εβραίους στο Λονδίνο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση είναι ένας 45χρονος Βρετανός υπήκοος, γεννημένος στη Σομαλία
Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι σε Εβραίους στο Λονδίνο