Κόσμος

Βρετανία: Μια γυναίκα ανέλαβε για πρώτη φορά επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφορίων GCHQ

Η Αν Κιστ Μπάτλερ έσπασε το… κατεστημένο των υπηρεσιών ασφαλείας της Βρετανίας και αποτελεί πλέον την είναι πρώτη γυναίκα που τίθεται επικεφαλής της Βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ.

Η γυναίκα νέα αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ της Βρετανίας θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα από τον ερχόμενο μήνα.

«Η Αν Κιστ Μπάτλερ έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό στην καρδιά του δικτύου εθνικής ασφάλειας της Βρετανίας. Έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται από τρομοκράτες, εγκληματίες του κυβερνοχώρου και κακόβουλες ξένες δυνάμεις», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι ανακοινώνοντας τον διορισμό της πρώτης γυναίκας που αναλαμβάνει την ηγεσία στην υπηρεσία πληροφοριών GCHQ.

«Είναι η ιδανική υποψήφια για να ηγηθεί της GCHQ. Η Αν (σ.σ: Κιστ Μπάτλερ) θα χρησιμοποιήσει την τεράστια εμπειρία της για να κρατήσει το βρετανικό κοινό ασφαλές», συμπλήρωσε ο Βρετανός υπουργός.

Ποια είναι η νέα γυναίκα αρχηγός της GCHQ

Η Αν Κιστ Μπάτλερ είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή τη στιγμή υπηρετεί ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της ΜΙ5 με αρμοδιότητες μεταξύ άλλων τον συντονισμό της υπηρεσία της με συμμαχικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είχα το προνόμιο να εργαστώ στη GCHQ πριν από μερικά χρόνια. Γνωρίζω λοιπόν πως γίνομαι και πάλι μέλος μιας ομάδας ανθρώπων υψηλού επιπέδου, από διαφορετικά υπόβαθρα, με ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, που έχουν όλοι ένα σκοπό: να κάνουμε τη χώρα μας ασφαλέστερη και συνεπώς πιο ευημερούσα. Θέλω με πάθος να συνεχίσω να εξασφαλίζω ότι η GCHQ είναι ένας οργανισμός όπου όλοι μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο», δήλωσε η Αν Κιστ Μπάτλερ αμέσως μετά τον διορισμό της.

Η νέα γυναίκα αρχηγός της Βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών θα διαδεχθεί στην ηγεσία τον σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ, o οποίος έχει ανακοινώσει την παραίτηση του από τον Ιανουάριο έπειτα από έξι χρόνια στην θέση αυτή.

Η GCHQ (Επιτελείο Κυβερνητικών Επικοινωνιών) είναι η υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου που ερευνά θέματα του διαδικτύου που αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Συνεργάζεται στενά τόσο με την ΜΙ6 και την ΜΙ5 όσο και με την αστυνομία, το Υπουργείο Άμυνας, με ανάλογες υπηρεσίες του εξωτερικού καθώς επίσης και με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

H MI5 είναι η μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου που συλλέγει και επεξεργάζεται πληροφορίες από το εσωτερικό της χώρας ενώ η MI6 εστιάζει τις έρευνες της εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκκενώθηκε προληπτικά το αεροδρόμιο του Δουβλίνου λόγω συναγερμού - Δεν σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση
Το Τέρμιναλ 2 του αεροδρομίου του Δουβλίνου εκκενώθηκε το Σάββατο μετά από συναγερμό ασφαλείας – Το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση που έπληξε αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την αστυνομία να παρεμβαίνει στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου
Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις από την κυβερνοεπίθεση σε Χίθροου, Βερολίνο και Βρυξέλλες – «Οι πτήσεις θα επηρεαστούν για μέρες»
Μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση παρέλυσε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων στον τομέα των αερομεταφορών
Οι ταξιδιώτες περιμένουν κοντά στα γκισέ check-in στο Τερματικό 2 του αεροδρομίου Heathrow, εν μέσω καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων, που οφείλονται σε διακοπή των συστημάτων check-in και επιβίβασης λόγω κυβερνοεπίθεσης
3
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα έχει συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Χάος με δεκάδες καθυστερήσεις πτήσεων σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο – Τεράστιες ουρές στο check-in
Εκατοντάδες πτήσεις καθυστέρησαν, με τους επιβάτες να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές στα check-in, μετά την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τα συστήματα σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο
Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές
16