Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρετανία: «Ύποπτο drone» προκάλεσε συναγερμό στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ – Η τάξη αποκαταστάθηκε μετά από 1 ώρα

Βρετανία: «Ύποπτο drone» προκάλεσε συναγερμό στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ – Η τάξη αποκαταστάθηκε μετά από 1 ώρα

Συναγερμός σήμανε σήμερα (14.5.2023) στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ της Βρετανίας όταν εντοπίστηκε ένα «ύποπτο drone» να πετάει πάνω από τις εγκαταστάσεις του αερολιμένα του Λονδίνου.

Οι αρχές του αεροδρομίου της Βρετανίας έκλεισαν αμέσως τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης μετά τον εντοπισμό του drone. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί χάος και να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις και στην λειτουργία του αεροδρομίου Γκάτγουικ.

Η τάξη αποκαταστάθηκε τελικά μετά από σχεδόν 1 ώρα, όταν οι αρχές έκριναν ότι το drone ήταν τελικά… ακίνδυνο.

Η πτήση του «ύποπτου drone» προκάλεσε προβλήματα σε 1.000 πτήσεις και περίπου 140.000 επιβάτες.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου Γκάτγουικ είπε, σύμφωνα με το BBC και το Sky News, ότι οι πτήσεις ανεστάλησαν προσωρινά λίγο πριν τις 15:45 ώρα Ελλάδας, αλλά ξεκίνησαν και πάλι περίπου 50 λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 12 εισερχόμενα αεροπλάνα στάλθηκαν σε άλλα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αλλά πολλά από αυτά αναμένεται να προσγειωθούν στο Γκάτγουικ αργότερα σήμερα.

Παρόμοιο συμβάν είχε γίνει ξανά στο αεροδρόμιο της Βρετανίας και πριν 5 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2018. Και τότε drone αγνώστου ταυτότητας πετούσε στην περιοχή με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να κλείσει για μια ολόκληρη μέρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις