Κόσμος

Βρήκαν κομμάτια από το πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι στον κήπο της προξενικής κατοικίας!

- Την είδηση μεταδίδει το Sky News - Τεμάχισαν το πτώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου και έθαψαν τα κομμάτια στον κήπο της προξενικής κατοικίας - Παραμορφωμένο το πρόσωπό του - Βασανιστικός ο θάνατος του Τζαμάλ Κασόγκι είχε πει νωρίτερα ο Ερντογάν - Ποιος είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του

Η πληροφορία Τούρκου πολιτικού πως η σορός του Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκε σε πηγάδι μέσα στην προξενική κατοικία αρχικά διαψεύστηκε από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας την Τρίτη (23.10.2018) στους βουλευτές του κόμματός του, είχε δηλώσει πως η Τουρκία δεν γνωρίζει που είναι το πτώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Τώρα, όμως, το Sky News μεταδίδει πως 21 μέρες μετά το θάνατό του μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, το πτώμα (ή τουλάχιστον κάποια κομμάτια του) βρέθηκαν.

Κομμάτια που ανήκουν τον δολοφονημένο δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, βρέθηκαν“, αναφέρει ρεπορτάζ του Sky News. Πηγές ανέφεραν στο βρετανικό δίκτυο πως ο 59χρονος δημοσιογράφος είχε τεμαχιστεί και το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο.

khashoggi proxeneio

Σύμφωνα με το Sky News, μια άλλη πηγή ανέφερε πως τα λείψανα του άτυχου δημοσιογράφου ανακαλύφθηκαν στον κήπο της κατοικίας του γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές.

Και η τουρκική εφημερίδα Aydinlik, όπως και το Sky News, έκανε λόγο για τον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου, η οποία βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας.

khashoggi ereunes
Έρευνες στην προξενική κατοικία είχαν γίνει και τις προηγούμενες μέρες – Φωτογραφία EPA

Και ενώ ερχόταν στο φως η πληροφορία πως 21 μέρες μετά τη δολοφονία, βρέθηκε η σορός του Τζαμάλ Κασόγκι, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν συναντήθηκε με δύο μέλη της οικογένειας του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου στο παλάτι στο Ριάντ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

kashoggifamily
Η συνάντηση με την οικογένεια Κασόγκι – φωτο: Reuters

Πρόκειται για τον γιο του, Σαλάχ, και τον αδελφό του, Σαχέλ, και στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μετέδωσε το SPA. Ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας διάδοχος εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στα μέλη της οικογένειας Κασόγκι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

khashoggi mnisti
Ο Τζαμάλ Κασόγκι με τη μνηστή του λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία – Φωτογραφία Reuters

«Διηύθυνε» τη δολοφονία μέσω Skype

Ο Τζαμάλ Κασόγκι μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας περίπου στη 1 το μεσημέρι της 2ας Οκτωβρίου. Αμέσως συνελήφθη από τους 15 επίλεκτους πράκτορες, μέλη της επίλεκτης ομάδας “Τίγρεις” που έχει συσταθεί από τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

[read4more]

Η τουρκική (φιλοκυβερνητική) εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει πως λίγα λεπτά μετά μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας. Ο 33χρονος πρίγκιπας προσπάθησε να πείσει τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο να επιστρέψει στη χώρα του. Ο Κασόγκι επανέλαβε αυτό που κατά καιρούς έλεγε: πως δεν επρόκειτο να γυρίσει στη Σαουδική Αραβία γιατί ήξερε πως θα τον φυλάκιζαν ή ακόμα και να τον δολοφονούσαν.

Μια ακόμα ανατριχιαστική αποκάλυψη είναι αυτή που θέλει τον Σαούντ αλ Κατάνικορυφαίο σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου, να «διευθύνει» τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι μέσω Skype! Αυτό ανέφεραν στο Reuters Σαουδάραβες και Τούρκοι αξιωματούχοι.

khashoggi proxeneio

Κορυφαία πηγή, με διασυνδέσεις στις μυστικές υπηρεσίες και μέλη της βασιλικής αυλής της Σαουδικής Αραβίας, υποστήριξε πως ο αλ Κατάνι συνδέθηκε με το προξενείο μέσω Skype. Άρχισε να προσβάλει τον Κασόγκι. Ο 59χρονος δημοσιογράφος απάντησε στις προσβολές.

Ο Κατάνι, σύμφωνα με πηγή των τουρκικών υπηρεσιών, ζήτησε από τους άνδρες του να «ξεφορτωθούν» τον Κασόγκι. «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου» φέρεται να είπε. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Τον νάρκωσαν (πιθανότατα με μορφίνη), τον σκότωσαν και τον τεμάχισαν.

qahtani
O Σαούντ αλ Κατάνι – Φωτογραφία αρχείου Reuters

Κασόγκι και Κατάνι δεν ήταν άγνωστοι. Τουλάχιστον τρεις φίλοι του δημοσιογράφου είπαν στο Reuters πως τρεις μήνες αφού ο Κασόγκι είχε μετακομίσει στις ΗΠΑ (πριν από έναν χρόνο) οι δυο άνδρες είχαν μιλήσει πολλές φορές στο τηλέφωνο. Στόχος του αλ Κατάνι ήταν να πείσει τον Κασόγκι να γυρίσει στη Σαουδική Αραβία. Αν και ο δημοσιογράφος έλεγε σε φίλους του πως επρόκειτο για έναν ευγενικό άνδρα, δεν εμπιστευόταν τον αλ Κατάνι. «Νομίζει πως θα γυρίσω για να με φυλακίσουν;» είχε πει ο 59χρονος σε φίλο του.

Ο αλ Κατάνι απομακρύνθηκε από τη θέση του το περασμένο Σάββατο, όταν η Σαουδική Αραβία αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ο Κασόγκι πέθανε μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη. Έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος για να μην στοχοποιηθεί ο πρίγκιπας. Αλλά κανείς δεν πιστεύει πως ο Σαουδάραβας αξιωματούχος ενήργησε χωρίς εντολή από το «αφεντικό» του.

Με πληροφορίες και από Sky News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς
Βατικανό: Ο πάπας Λέων εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη «μαρτυρική γη» της Γάζας
Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στη βία, την αναγκαστική εξορία ή την εκδίκηση, καλώντας σε ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' 2
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Επιμένουν τα προβλήματα σε Χίθροου, Βερολίνο και Βρυξέλλες – Αγώνας δρόμου για πλήρη αποκατάσταση
Μετά την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε το σύστημα check-in, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δυσκολεύονται ακόμη να αποκαταστήσουν πλήρως τις υπηρεσίες τους, με καθυστερήσεις και ακυρώσεις να συνεχίζουν να ταλαιπωρούν ταξιδιώτες
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου
Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να στραφεί κατά των πολιτικών αντιπάλων του
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανεβάζει τους τόνους κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, απαιτώντας διώξεις εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του Άνταμ Σιφ και Λετίσια Τζέιμς, αλλά και του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Το Βιετνάμ νικητής της «ρωσικής Eurovision» στη Μόσχα - Αποχώρησε η ελληνικής καταγωγής Vassy μετά από πιέσεις
Το Βιετνάμ κατέκτησε το Σάββατο στη Μόσχα την Intervision, την ρωσική εκδοχή της Eurovision – Η ελληνικής καταγωγής Vassy, που επρόκειτο να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ, αποσύρθηκε μετά από «πιέσεις» της Αυστραλίας
Ο Duc Phuc, που εκπροσωπεί το Βιετνάμ, κρατά το τρόπαιο μετά τη νίκη του στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Intervision 2025 στη Μόσχα
2