Κόσμος

Χάκερς “χτύπησαν” και τη Le Soir

Μόλις μερικές μέρες μετά την κυβερνοεπίθεση τζιχαντιστών του ISIS στο TV5Monde έρχεται μια νέα ανάλογη επίθεση, αυτή τη φορά κατά της γαλλόφωνης βελγικής εφημερίδας Le Soir.

Το site μιας από τις μεγαλύτερες γαλλόφωνες εφημερίδες του Βελγίου δέχτηκε επίθεση όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Ντιντιέ Χάμαν. Δεν είναι γνωστό, όμως, ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή.

“Η Le Soir έπεσε θύμα επίθεσης στα συστήματα πληροφορικής της”, έγραψε ο Χάμαν στο Twitter, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει “κανένα απτό αποδεικτικό στοιχείο που να επιτρέπει να γίνει μια σύνδεση με το TV5” ή με τις επιθέσεις σε ιστοτόπους των αρχών της Βαλονίας.

“Έγινε μια κυβερνοεπίθεση εναντίον της Le Soir, αλλά δεν έχουμε καμιά άλλη πληροφορία μέχρι στιγμής”, δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Rossel, που εκδίδει την εφημερίδα καθώς και άλλα έντυπα.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, η επίθεση έγινε το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 (20:30 ώρα Ελλάδας) σε όλα τα sites του ομίλου Ροσέλ. Οι ιστοσελίδες έμειναν απενεργοποιημένες για πολλές ώρες αλλά νωρίς το πρωί της Δευτέρας λειτούργησαν ξανά.

Την περασμένη Τετάρτη είχε σημειωθεί επίθεση εναντίον του TV5 Monde, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι τείνει να θεωρήσει πιθανότερη την εκδοχή ότι η επίθεση αυτή ήταν “τρομοκρατική”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το χρονικό της σύλληψης του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου - Οι κατηγορίες, ο Επστάιν, ο βασιλιάς Κάρολος και η οργή των Άγγλων
Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου, «το αγαπημένο παιδί» της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου
Reuters: Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν «βλέπουν» λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – «Θέατρο διαπραγματεύσεων»
«Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια ειρηνευτική συμφωνία. Επιδιώκει τους στρατηγικούς της στόχους, και αυτοί δεν έχουν αλλάξει» δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών
Πόλεμος στην Ουκρανία
Συγκλονίζει η μητέρα του δίχρονου αγοριού στην Ιταλία μετά τη μεταμόσχευση κατεστραμμένης καρδιάς και το «όχι» για νέα επέμβαση - «Όσο αναπνέει ελπίζω»
«Πρέπει να αντέξω, έχω άλλα δύο παιδιά», λέει η μητέρα για τον μικρό Ντομένικο που παραμένει στη ζωή μόνο χάρη σε ένα μηχάνημα που, όμως, βλάπτει προοδευτικά τα όργανα του
Η Patrizia Mercolino, μητέρα του μικρού παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μεταμόσχευση καρδιάς φεύγει από το νοσοκομείο Monaldi μαζί με τον πατέρα και συγγενείς στη Νάπολη της Ιταλίας