Συμβαίνει τώρα:
Τέσσερα τροχαία στην Λεωφόρο Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο ρεύμα προς Γλυφάδα
Κόσμος

“Χαλάστηκε” ο Μπιλ Γκέιτς με τις φοροελαφρύνσεις του Τραμπ – “Θέλω να πληρώνω πιο πολλούς φόρους”

Σε μια... κρίση αυτοκριτικής, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς εκτιμά ότι θα έπρεπε ο ίδιος, όπως και οι πλουσιότεροι φορολογούμενοι στις ΗΠΑ, να καταβάλουν περισσότερους φόρους.

Μάλιστα φαίνεται να “χαλάστηκε” από τον νέο νόμο του Τραμπ που δίνει μεγάλες φοροελαφρύνσεις, χαρακτηρίζοντάς τον “οπισθοδρομικό”.

«Θα πρέπει να πληρώνω περισσότερους φόρους» υπογράμμισε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Κατέβαλα επιπλέον φόρους από οποιονδήποτε, περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως η κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει από τα πρόσωπα που βρίσκονται στη θέση μου να πληρώνουν πολύ υψηλότερους φόρους».

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πίσω από τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του συνιδρυτή της Microsoft εκτιμάται σε περισσότερα από 90 δισεκατομμύρια δολάρια, μεγάλο μέρος της οποίας αφιερώνεται στο φιλανθρωπικό του έργο και την ιατρική έρευνα.

Ο Γκέιτς άσκησε κριτική στη φορολογική μεταρρύθμιση του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία εγκρίθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου από το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, κι η οποία προβλέπει σημαντικές μειώσεις στις επιχειρήσεις.

«Δεν είναι ένα προοδευτικό νομοσχέδιο. Είναι ένα οπισθοδρομικό φορολογικό νομοσχέδιο» επισήμανε ο επιχειρηματίας, υποστηρίζοντας ότι από τα πλεονεκτήματα αυτής της μεταρρύθμισης θα επωφεληθούν οι πλέον εύποροι παρά τις διαβεβαιώσεις των Ρεπουμπλικάνων ότι από αυτή τη μεταρρύθμιση θα βγουν κερδισμένες η εργατική και μεσαία τάξη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νορβηγία: Στη δίνη του σκανδάλου Επστάιν η μισή πολιτική και διπλωματική ελίτ – Είχε απλώσει πλοκάμια παντού ο Αμερικανός παιδόφιλος
Ο Επστάιν, είχε μεταβιβάσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στα δύο παιδιά της Γιουλ και του συζύγου της, του διπλωμάτη Τέργε Ροντ-Λάρσεν
Η Μόνα Γιουλ στον ΟΗΕ
Υπό πίεση ο Στάρμερ λόγω του σκανδάλου Επστάιν: Παραιτήθηκε και ο διευθυντής επικοινωνίας του Τιμ Άλαν, μετά τον προσωπάρχη του
Μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ο Κιρ Στάρμερ έχασε δύο κορυφαία μέλη του επιτελείου του - Παραίτηση Στάρμερ ζητά ο ηγέτης των Σκωτσέζων Εργατικών
Κιρ Στάρμερ