Κόσμος

Χαμός στη βουλή της Σερβίας: Με σφυρίχτρα αρχηγός κόμματος – Τον έβγαλαν… σηκωτό (video)

Η βουλή της Σερβίας ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στη χώρα στις 15 Μαρτίου εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Υπέρ της άρσης ψήφισαν 155 βουλευτές επί συνόλου 250 βουλευτών που απαρτίζουν το κοινοβούλιο . Η πρωθυπουργός της Σερβίας, ‘Ανα Μπρνάμπιτς, στην ομιλία της κατά την κατάθεση της σχετικής πρότασης τόνισε ότι πληρούνται όλοι οι όροι που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να αποφασιστεί η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ανέφερε ότι το ποσοστό νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ημερήσια βάση έπεσε κάτω από το 5% των ελεγχόμενων δειγμάτων και η μεταδοτικότητα της νόσου έχει εξασθενήσει σημαντικά.

Η σημερινή συνεδρίαση της βουλής ξεκίνησε επεισοδιακά αφού ο αρχηγός του κινήματος «DVERI» Μπόσκο Ομπράντοβιτς προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία της πρωθυπουργού σφυρίζοντας με σφυρίχτρα μπροστά από τα κυβερνητικά έδρανα. ‘Ανδρες της ασφάλειας του κοινοβουλίου, με εντολή της προέδρου Μάγια Γκόικοβιτς, παρενέβησαν και μετέφεραν εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων τον Μπόσκο Ομπράντοβιτς και έτσι έληξε το επεισόδιο. Το κίνημα «DVERI» και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εδώ και ένα χρόνο περίπου μποϋκοτάρουν τις εργασίες της βουλής.

Στην Σερβία από αύριο θα πάψουν να ισχύουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών ωστόσο παραμένουν τα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους. Επίσης, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα δεν θα λειτουργήσουν όπως κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία ενώ οι μάσκες και τα γάντια θα είναι υποχρεωτικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι επιδημιολόγοι συνιστούν επίσης στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας τονίζοντας ιδιαίτερα την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και το συχνό πλύσιμο των χεριών. Στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού συνιστάται να αποφεύγουν την πολυκοσμία και τις άσκοπες μετακινήσεις. Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των επιδημιολόγων που διαχειρίζονται την κρίση το τέλος της επιδημίας του κορονοϊού θα κηρυχθεί εφόσον για διάστημα 28 ημερών δεν καταγραφεί ούτε ένα νέο κρούσμα.

Στην Σερβία μέχρι σήμερα το απόγευμα έχουν επιβεβαιωθεί 9.971 κρούσματα κορονοϊού. Απεβίωσαν συνολικά 203 ασθενείς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1