Κόσμος

Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Φάτσα» με μια ζωή στη φυλακή – Θα δικαστεί στην Καλιφόρνια για πέντε βιασμούς

Ένας δικαστής έδωσε το πράσινο φως για να εκδοθεί ο Χάρβεϊ Γουάινστιν από την Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια, ώστε να δικαστεί στην Πολιτεία αυτήν για τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης.

Όλα αυτά σχεδόν έναν χρόνο αφότου οι εισαγγελικές αρχές του Λος Άντζελες ζήτησαν να τους παραδοθεί ο καταδικασμένος πρώην μεγαλοπαραγωγός.

Ο δικαστής της κομητείας Ίρι Κένεθ Κέις απέρριψε τα επιχειρήματα των νομικών συμβούλων του Γουάινστιν που υποστήριζαν ότι δεν έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση και ότι ο πελάτης τους πρέπει να παραμείνει στη Νέα Υόρκη για να λάβει την ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται.

«Αν η Καλιφόρνια δεν έρθει να παραλάβει τον κ. Γουάινστιν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, ασφαλώς ελάτε να με ξαναρωτήσετε», είπε ο δικαστής Κέις στον Νόρμαν Έφμαν, έναν από τους δικηγόρους του 69χρονου.

Οι εισαγγελείς του Λος Άντζελες σκοπεύουν να προχωρήσουν τη διαδικασία της έκδοσης γύρω στα τέλη Ιουνίου με μέσα Ιουλίου, ώστε ο Γουάινστιν να δικαστεί για πέντε σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών την περίοδο 2004-2013. Ο Μαρκ Γουέρκσμαν, ένας άλλος δικηγόρος του πρώην παραγωγού, ανέφερε ότι ο πελάτης του θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Κέις.

Click4more: Κάρεϊ Μάλιγκαν: Πρωταγωνιστεί στην πρώτη ταινία για το σεξουαλικό σκάνδαλο Γουάινστιν (video)

Ο Γουάινστιν εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών μετά την καταδίκη του, τον Φεβρουάριο του 2020, για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας βοηθού παραγωγής το 2006 και για τον βιασμό μιας επίδοξης ηθοποιού το 2013. Έχει ασκήσει έφεση στην καταδίκη και την ποινή και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι όλες οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές. Από την περασμένη άνοιξη κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Γουέντι, κοντά στο Μπάφαλο και παρακολούθησε τη σημερινή ακροαματική διαδικασία μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Ο Έφμαν υποστηρίζει ότι ο πελάτης του, που είναι διαβητικός, αντιμετωπίζει καρδιολογικά και οδοντιατρικά προβλήματα και ότι είναι «σχεδόν τυφλός». Πρότεινε να του επιτραπεί να παραμείνει στη Νέα Υόρκη μέχρι να ξεκινήσει η δίκη του στο Λος Άντζελες.

Αν καταδικαστεί στο Λος Άντζελες, ο Γουάινστιν ενδέχεται να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου καλεί τους πολίτες της Τεχεράνης να την εγκαταλείψουν – «Το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο χώρο της»
«Ο στόχος είναι διπλός: Να εξολοθρεύσουμε την πυρηνική απειλή και να εξολοθρεύσουμε την πυραυλική απειλή» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε αεροπορική βάση στο Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 13 λεπτά
8
Συνάντηση του Πάπα Λέοντα με τον Αλ Πατσίνο και τον παραγωγό της ταινίας «Maserati: The Brothers» στο Βατικανό
Ο σπουδαίος ηθοποιός βρέθηκε στην Ιταλία για τα γυρίσματα της νέας ταινίας, της οποίας το καστ αποτελείται επίσης από τους Άντονι Χόπκινς, Άντι Γκαρσία, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Μορόνε και Σαλβατόρε Εσπόζιτο
Αλ Πατσίνο και Πάπας Λέων