Κόσμος

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ποια είναι η Ντόνα Ροτούνο! Η δικηγόρος που λατρεύει να υπερασπίζεται βιαστές

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν κάνει τίποτα τυχαία. Τίποτα! Δεν είναι τυχαίο που με την έναρξη της δίκης του εμφανίστηκε να περπατάει με την βοήθεια ενός «Πι» και πλέον το κάνει σε κάθε του εμφάνιση. Δεν είναι τυχαίο ότι προσέλαβε γυναίκα δικηγόρο και μάλιστα μια από τις καλύτερες στην υπεράσπιση ανδρών που κατηγορούνται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν κάνει τίποτα τυχαία και αυτό αποδείχθηκε την Δευτέρα όταν η δικηγόρος του εξετάζοντας ένα από τα θύματά του την πρώην ηθοποιό, Τζέζικα Μαν κατάφερε με τις ερωτήσεις της να της προκαλέσει κρίση πανικού και να την κάνει να ξεσπάσει σε λυγμούς με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί.

herveyweinstein

Η απόγνωση της πρώην ηθοποιού ήρθε όταν η δικηγόρος, Ντόνα Ροτούνο επέμενε να την ρωτάει γιατί κράτησε επαφή με τον Γουάινστιν ακόμα και μετά τις επιθέσεις εκ μέρους του τρεις φορές το 2013 και άλλη μια στις αρχές του 2014. Την ανάγκασε επίσης να παραδεχθεί ότι η ίδια ήταν χειριστική απέναντι στον Γουάινστιν και ισχυρίστηκε ότι την γνώρισε στην κόρη του την ημέρα που τον κατηγορεί ότι την βίασε.

harveyweinstein

Η δικηγόρος Ντόνα Ροτούνο, την οποία και αποκαλούν «δικηγόρο του διαβόλου» ανάγκασε την πρώην ηθοποιό να παραδεχθεί ότι είχε πει στον Γουάινστιν ότι ήταν ο καλύτερός της και ότι προσποιήθηκε έναν οργασμό κατά την διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης μαζί του.

Η πρώην ηθοποιός και νυν κομμώτρια στην κατάθεσή της είπε ότι έπαθε σοκ όταν ο Γουάινστιν ούρησε επάνω της.

harveyweinstein

Το πιο εντυπωσιακό ακόμα στην όλη διαδικασία που γινόταν στο δικαστήριο με την δικηγόρο του Γουάινστιν να σφυροκοπά την μάρτυρα κατηγορίας ήταν ότι ο Γουάινστιν αποκοιμήθηκε πολλές φορές.

Η στιγμή που η κοπέλα κατέρρευσε πλήρως ήταν όταν η δικηγόρος την ανάγκασε να παραδεχθεί πως χρησιμοποίησε τον Γουάινστιν για να προωθήσει την καριέρα της και να την καλούν σε πάρτι στο Χόλιγουντ. Ήταν σε τέτοιο σοκ η 34χρονη που έδειχνε να είναι σε σύγχυση και ζήτησε διακοπή της διαδικασίας.

Ποια είναι η Ντόνα Ροτούνο

Η δικηγόρος Ντόνα Ροτούνο, η οποία σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ είναι ένα «μπουλντόγκ μέσα στο δικαστήριο», έχει χτίσει την καριέρα της υπερασπιζόμενη άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα. Σε συνέντευξή της στο Vanity Fair η Ροτούνο υποστήριξε ότι οι γυναίκες που κατηγορούν τον Γουάινστιν τον χρησιμοποίησαν για να προωθήσουν τις καριέρες τους και περιγράφει το κίνημα #MeToo ως ένα κίνημα που παρουσιάζει τις γυναίκες ως πολύ ευαίσθητες.

«Οι άνδρες δεν μπορούν να είναι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι γυναίκες», δήλωνε στο αμερικανικό περιοδικό.«Αν οι γυναίκες θέλουν ισότητα και ίσες αμοιβές και ίσες ευκαιρίες τότε θα πρέπει να αναλαμβάνουν και την ευθύνη για όσα συμβαίνουν», είπε αναφερόμενη σε όσους άνδρες έχουν κατηγορηθεί για βιασμό.

harveyweinsteinlawyer

Η Ροτούνο μεγάλωσε στο Σικάγο και λέει ότι μια από τις μεγαλύτερες επιρροές ήταν ο πατέρας της στον τρόπο που δουλεύει.«Μην αφήνεις ποτέ τα συναισθήματά σου να επηρεάζουν την κρίση σου», μου έλεγε.

Και αυτή την αρχή την χρησιμοποίησε όταν υπερασπίστηκε έναν 17χρονο για τον βιασμό μιας 15χρονης συμμαθήτριάς του. Είπε ότι αισθάνθηκε άσχημα γιατί ήταν ένα μικρό κορίτσι αλλά πιο άσχημα αισθάνθηκε όχι για την σκληρότητα με την οποία την αντιμετώπισε αλλά γιατί ο πελάτης της καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση. «Ακόμα και αν έφταιγε ήταν πολύ σκληρή η ποινή που του επιβλήθηκε», δήλωσε. Μάλιστα έχει μια φωτογραφία του 17χρονου στο γραφείο της για να της θυμίζει πόσο δύσκολες είναι αυτές οι υποθέσεις όχι για το θύμα αλλά για τον κατηγορούμενο.

Εκτός από αυτή την υπόθεση την οποία έχασε η Ροτούνο έχει ένα ρεκόρ αθωώσεων βιαστών για το οποίο κομπάζει με κάθε ευκαιρία…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha