Κόσμος

“Χαστούκι” στον Ερντογάν από Συνταγματικό Δικαστήριο: Παράνομο το κλείσιμο του twitter

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έκρινε σήμερα ότι η απαγόρευση πρόσβασης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης και αποστολής σύντομων μηνυμάτων Twitter παραβιάζει τη νομοθεσία της χώρας, όπως μετέδωσε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Δικαστήριο στην απόφασή του αναφέρει ότι το μπλοκάρισμα του Twitter παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης και τα ατομικά δικαιώματα.

Η TIB, η υπηρεσία τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας, απαγόρευσε την πρόσβαση στον ιστότοπο στις 21 Μαρτίου μετά την προειδοποίηση του πρωθυπουργού της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι “θα τον ξεριζώσει” με αφορμή τη δημοσιοποίηση, μέσω δύο λογαριασμών, ηχητικών ντοκουμέντων που εξέθεταν τον ίδιο και τους στενούς συνεργάτες του, εμπλέκοντάς τους σε υποθέσεις διαφθοράς, λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στη χώρα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι έχει στείλει την απόφασή του στην ΤΙΒ και στο υπουργείο Μεταφορών που είναι υπεύθυνο για τις τηλεπικοινωνίες. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο εάν η απόφαση αυτή θα οδηγήσει άμεσα στην άρση της απαγόρευσης του Twitter στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για ένα “ροζ” video με Τουρκάλα καλλονή θέλει να κλείσει το YouTube ο Ερντογάν;

Τσιράκι, τσίπα, τσόκαρο, τσόλι και τσόντα: Το tweet γρίφος του Πάγκαλου

Σε πανικό ο Ερντογάν! Έκλεισε το YouTube

To Twitter δίνει τέλος στο retweet

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φον ντερ Λάιεν προς Σάντσεθ μετά την κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα: Κοινή ευρωπαϊκή απάντηση και ενίσχυση των συνόρων
Η πρόεδρος της Κομισιόν προτείνει αυξημένη εποπτεία, συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και, όπου απαιτείται, φυσικούς φράκτες - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών αύριο, Τρίτη (04.08.2026)
Μετανάστες Θέουτα, Ισπανία
Τέσσερις γυναίκες αναγνωρίστηκαν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων στην υπόθεση Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ
Οι καταγγελίες αφορούν περιστατικά σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης σε Βρετανία και εξωτερικό - Στο μικροσκόπιο και ο ρόλος προσώπων από το περιβάλλον του πρώην ιδιοκτήτη του Harrods
Μοχάμεντ Αλ-Φαγέντ
Ενεργειακή κρίση στην Ουγγαρία: Εν αναμονή να κλείσει ο πυρηνικός σταθμός – «Έρχεται το πιο κρίσιμο πενθήμερο»
Ο σταθμός παραγωγής ενέργειας Paks, ο οποίος χρησιμοποιεί τα νερά του ποταμού Δούναβη ως ψυκτικό, παράγει περίπου το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας
Paks Nuclear Power Plant with the partially dried-up Danube riverbed in Dunaszentbenedek, Hungary, July 31, 2026. REUTERS/Bernadett Szabo