Δευτέρα, 26 Φεβ.
13oC Αθήνα

Χειμάρρα: Χάνει τη δημαρχία ο Φρέντι Μπελέρη αν καταδικαστεί

Χειμάρρα: Χάνει τη δημαρχία ο Φρέντι Μπελέρη αν καταδικαστεί

Ο Φρέντι Μπελέρη μπορεί να βγήκε δήμαρχος Χειμάρρας, ωστόσο αν καταδικαστεί χάνει το αξίωμά του.

Το θέμα δεν έχει κλείσει με τους ομογενείς της Χειμάρρας να φοβούνται πως τα Τίρανα επεξεργάζονται σχέδιο για να μπλοκάρουν και να ακυρώσουν την απόφαση του λαού.

Ο δημοκρατικά εκλεγμένος Έλληνας υποψήφιος παραμένει στη φυλακή και αν τελικά  καταδικαστεί από την αλβανική δικαιοσύνη, δε θα του επιτραπεί να γίνει δήμαρχος στη Χιμάρα.

«Τελικά κέρδισε με μια χούφτα ψήφους, αλλά δεν πειράζει. Δεν σχεδιάζω να λάβω αποφάσεις για το θέμα πριν αποφανθεί η αλβανική δικαιοσύνη, την οποία δεν αμφισβήτησε ποτέ κανείς, ούτε εγώ, πόσο μάλλον άλλοι, εκτός Αλβανίας. Δεν υπάρχει άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες στην Αλβανία με αλβανική υπηκοότητα και άλλη για τους ελληνικής υπηκοότητας», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.

Μεγάλη ανησυχία στους ομογενείς

Οι Έλληνες ομογενείς κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας τα τελευταία χρόνια με στόχο να παραδώσουν περιουσίες που τους ανήκουν νόμιμα, για να εξυπηρετήσει η αλβανική κυβέρνηση επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Σε άλλες χώρες είναι απαλλοτριώνω ένα οικόπεδο για να ανοίξω έναν δρόμο, να φτιάξω μια πλατεία. Κάτι τέλος πάντων δημοσίου συμφέροντος. Στη Χιμάρα θέλουν να κάνουν απαλλοτρίωση για να τα πάρει κάποιος άλλος και να χτίσει ένα ξενοδοχείο», λέει ο Βαγγέλης Ντουλές, βουλευτής Χιμάρας.

Η κόρη του Φρέντι Μπελέρη τόνισε στο LIVE NEWS πως η νίκη του πατέρα της είναι μισή όσο εκείνος παραμένει στη φυλακή. «Ο μισός αγώνας τελείωσε, παραμένει ο άλλος μισός».

Η απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης αναμένεται μέσα στο επόμενο 10ημερο.

«Δε θα μιλήσω μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Έχω ακούσει και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία θεωρούνται τα αντίστοιχα αδελφικά για το αλβανικό σοσιαλιστικό, να μιλάνε έντονα για αυτό το ζήτημα. Η ελληνική μειονότητα δεν είναι μπάλα από κρέας να πετιέται πέρα δώθε για προεκλογικούς σκοπούς», είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις