Κόσμος

“Χέρι βοηθείας” στην Αλβανία για τις φωτιές – Δύο ελληνικά καναντέρ στην “μάχη” με τις φλόγες

Δύο ελληνικά καναντέρ συμμετέχουν από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα ελληνικά μειονοτικά χωριά της Αλβανίας. Τα καναντέρ ρίχνουν νερό στα πιο επικίνδυνα μέτωπα, στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Βουλιαράτι και Δρόβιανη, ενώ η φωτιά έσβησε στα χωριά Γεωργουτσάτι και Ζερβάτι.

Έντονα είναι τα μέτωπα πυρκαγιών και στην περιοχή της Μουζίνας και του Καρδικακιού στο Δήμο της Φοινίκης. Οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων δήμων, Δρόπολης και Φοινίκης, κάνουν για τεράστιες καταστροφές, χωρίς όμως να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να έχουν μια σαφή εικόνα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί η ετοιμότητα των κατοίκων στις περιοχές αυτές που έδωσαν πραγματικές μάχες με την πύρινη λαίλαπα για να σώσουν τα χωριά τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Στρατηγικές αντιπροσωπείες για ένα ραντεβού με πολλαπλά διακυβεύματα
Διπλωματία, οικονομία, άμυνα και διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία: οι δύο πρόεδροι φτάνουν με ομάδες υψηλού επιπέδου, καθώς η έκβαση της συνόδου μπορεί να αναδιαμορφώσει τις γεωπολιτικές ισορροπίες
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
2