Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Χιλή: Συνετρίβη το C130 με 38 επιβαίνοντες! Έρευνες για τυχόν επιζώντες

Χιλή: Συνετρίβη το C130 με 38 επιβαίνοντες! Έρευνες για τυχόν επιζώντες
photo epa

Η Πολεμική Αεροπορία στην Χιλή ανακοίνωσε πως το μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου C130 με 38 επιβαίνοντες συνετρίβη σε μια περιοχή ανάμεσα στη Νότια Αμερική και την Ανταρκτική.

Ομάδα διάσωσης έχει σπεύσει στο σημείο και διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων σε μια τραγωδία που συγκλονίζει τη Χιλή. Το αεροπλάνο Hercules C130 απογειώθηκε την Δευτέρα, στις 4:55 μ.μ. (τοπική ώρα, 21:55 ώρα Ελλάδας) από τη νότια πόλη Πούντα Αρένας στη χιλιανή Παταγονία και κατευθυνόταν σε μια βάση στην Ανταρκτική, όμως χάθηκε η επαφή μαζί του λίγο μετά τις 6:00 μ.μ..

Η Πολεμική Αεροπορία στη Χιλή ανέφερε στην ανακοίνωση πως δεν έχει ακόμη εντοπίσει το μεταγωγικό αεροπλάνο ούτε έχει διαπιστώσει αν υπάρχουν επιζώντες, όμως πρόσθεσε πως έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτό συνετρίβη, δεδομένου ότι αγνοείται η τύχη του εδώ και πολλές ώρες.

https://youtu.be/3PDKNT_SBUU

Το αεροπλάνο μετέφερε 17 μέλη του πληρώματος και 21 επιβάτες, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία, προσθέτοντας πως η ομάδα διάσωσης ερευνά την περιοχή «στην οποία χάθηκε η επικοινωνία με το αεροπλάνο, με στόχο να διασώσει ενδεχόμενους επιζώντες».

Η συντριβή του αεροπλάνου σημειώθηκε σε μια περίοδο δύσκολη για την Χιλή η οποία μαστίζεται από ταραχές τους τελευταίους δυο μήνες στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου πηγαίνουν στις οικογένειες των 38 μελών του πληρώματος και επιβατών του αεροπλάνου C-130 της FACh (Πολεμική Αεροπορία)», έγραψε σήμερα στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας, Σεμπαστιάν Πινιέρα, ο οποίος θα ματαιώσει το ταξίδι του στην Αργεντινή, όπου θα έδινε το παρών στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις