Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χονγκ Κονγκ: Εκτός ελέγχου! Πυρπόλησαν άνδρα που διαφώνησε με διαδηλωτές

Χονγκ Κονγκ: Εκτός ελέγχου! Πυρπόλησαν άνδρα που διαφώνησε με διαδηλωτές

Η φρίκη από τον εν ψυχρώ πυροβολισμό αστυνομικού κατά διαδηλωτή δεν ήταν η μοναδική εικόνα από το Χονγκ Κονγκ που σόκαρε τον κόσμο. Υπάρχει κι άλλη μια, εξίσου ανατριχιαστική.

Η κατάσταση στο Χονγκ Κογνκ, όπως αποδεικνύουν τα δυο τελευταία περιστατικά που κάνουν το γύρο του κόσμου, είναι εκτός ελέγχου. Σκηνές αδιανόητης βίας, που σοκάρουν τους πάντες.

Ένα σοκαριστικό video που βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά από εκείνο με τον εν ψυχρώ πυροβολισμό διαδηλωτή, δείχνει τη στιγμή που άνδρας πυροπολείται την ώρα που διαφωνεί και τσακώνεται με διαδηλωτές.

Click4more: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί εν ψυχρώ διαδηλωτή

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο της Κίνας, CGTN, το νέο σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Ο άνδρας με το πράσινο μπλουζάκι, που φέρεται είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, έχει λεκτική αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές.

Όλα έγιναν σε πεζογέφυρα στη βόρεια συνοικία Μα Ον Σαν. Αρχικά, οι διαδηλωτές απλά τον καταγράφουν με τα κινητά τους. Ξαφνικά όμως, ένας άνδρας από την πλευρά των διαδηλωτών, ένας μαυροφορεμένος μασκοφόρος, τον πλησιάζει, τον λούζει με εύφλεκτο υγρό και του βάζει φωτιά, πριν εκείνος καταλάβει καλά καλά τι συμβαίνει!

Ακολουθούν σκηνές πανικού, με τον άνδρα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες να προσπαθεί να βγάλει τη μπλούζα του και άλλους που βρίσκονταν μπροστά στην επίθεση να τρέχουν για να πιάσουν τον δράστη.

Δείτε το σοκαριστικό video – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σύμφωνα με το δίκτυο, ο άνδρας που δέχτηκε την επίθεση είχε νωρίτερα εμπλακεί με κουκουλοφόρους που βανδάλιζαν το μετρό.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

Η στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί διαδηλωτή

Και ενώ η βία στο Χονγκ Κονγκ παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η ηγέτης της περιοχής Κάρι Λαμ κατηγόρησε τους διαδηλωτές πως είναι εχθροί του λαού, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά!

Σε δηλώσεις της μετά το σοβαρό τραυματισμό του διαδηλωτή από τον εν ψυχρώ πυροβολισμό αστυνομικού, την πυρπόληση του υποστηρικτή του Πεκίνου από διαδηλωτή και την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων μέρα μεσημέρι στην καρδιά του Χονγκ Κονγκ, η Λαμ εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο ενός φοιτητή την περασμένη εβδομάδα.

Η Κάρι Λαμ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρει τους τρόπους και τα μέσα για τον τερματισμό της βίας το συντομότερο δυνατόν. Η προτεραιότητα τώρα, είπε, είναι ο τερματισμός της βίας και η επιστροφή στην ομαλότητα.

«Η κοινωνία μας έχει δεχτεί έντονες πιέσεις εξαιτίας της εκτεταμένης βίας των “διαδηλωτών” και η κλιμακούμενη βία δεν πρόκειται να κάνει την κυβέρνηση να υποχωρήσει», τόνισε, και έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και να μην παίρνουν μέρος σε παράνομες δραστηριότητες.

Διαμηνύσει δε στους διαδηλωτές ότι δεν θα καταφέρουν να διασφαλίσουν τα αιτήματά τους! «Οι διαδηλωτές καταστρέφουν αμείλικτα την κοινωνία», σημείωσε η Λαμ, καλώντας την κοινωνία να καταδικάσει τις βίαιες ενέργειές τους.

Σε μεγάλο μέρος του Χονγκ Κονγκ επικρατούσε νωρίτερα σήμερα το πρωί χαοτική κατάσταση, εν μέσω των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που συνεχίζονται επί έξι μήνες.

Χθες Κυριακή η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που απέκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν φθορές ιδίως σε εμπορικά κέντρα στον σημαντικότερο χρηματοοικονομικό κόμβο της Ασίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις