Κόσμος

Χριστούγεννα: Γαλοπούλα… που “θερίζει” – Πάνω από 200 άνθρωποι με σαλμονέλα!

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι στις ΗΠΑ ασθένησαν, οι 84 από τους οποίους νοσηλεύτηκαν, μετά το ξέσπασμα σαλμονέλας που συνδέεται με την κατανάλωση ωμών προϊόντων γαλοπούλας, ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Η τελευταία σύσταση για την ασφάλεια των τροφίμων που εξέδωσαν τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα έγινε την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανοί προγραμματίζουν το μενού για τα Χειστούγεννα.

Στην σύσταση αυτή τα CDC ανανεώνουν προηγούμενη προειδοποίησή τους, την οποία είχαν εκδώσει στις αρχές του Νοεμβρίου, για κρέας γαλοπούλας που μπορεί να μολυσμένο με το βακτήριο της σαλμονέλας.

Από τον Νοέμβριο, άλλοι 52 άνθρωποι προσβλήθηκαν από σαλμονέλωση μετά την κατανάλωση γαλοπούλας που ήταν μολυσμένη με σαλμονέλα σε 26 πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, ανεβάζοντας σε 216 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε 38 πολιτείες της χώρας και στην πρωτεύουσα, ενώ ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον Οκτώβριο που ξέσπασε η επιδημία, στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα CDC.

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας του Καναδά έχει καταγράψει εξάλλου άλλα 22 κρούσματα μόλυνσης από σαλμονέλα σε τέσσερις επαρχίες της χώρας, τα οποία πιστεύεται ότι συνδέονται με το ξέσπασμα στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν κατονομάσει κάποιον προμηθευτή.

Η εταιρεία Jennie-O Turkey Store Sales LLC ανακάλεσε χθες εκουσίως μεγάλη ποσότητα προϊόντων της γαλοπούλας, ενώ είχε ανακαλέσει μια μεγάλη ποσότητα και στα μέσα Νοεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στην Τζαμάικα για τον τυφώνα Melissa τον ισχυρότερο στην ιστορία της χώρας, θα χτυπήσει με ανέμους 280 χιλιόμετρα την ώρα - Τρεις οι νεκροί
Οχυρώνεται η Τζαμάικα καθώς ο τυφώνας Melissa απειλεί να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις - Δείτε live εικόνα από το Κίνγκστον
Ο τυφώνας Melissa πλησιάζει στο Κίνγκστον της Τζαμάικα
Ανανεώθηκε πριν 52 λεπτά
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλει την «υβριδική επίθεση» από τη Λευκορωσία ενάντια στη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού των 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία - Κτίρια κατέρρευσαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές
Ομάδες έκτακτης ανάγκης στάλθηκαν στην περιοχή και είναι επί ποδός κάνοντας απολογισμό των ζημιών - Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 19 τραυματίες, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει αναφορές για νεκρούς
Καταστροφές από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου στη δυτική Τουρκία