Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Χτυπήθηκε με πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς λιμάνι στην κατεχόμενη από την Ρωσία Ζαπορίζια

Χτυπήθηκε με πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς λιμάνι στην κατεχόμενη από την Ρωσία Ζαπορίζια

Ένας διορισμένος από τη Ρωσία αξιωματούχος στην περιφέρεια της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι το Κίεβο έπληξε το λιμάνι Μπερντιάνσκ που ελέγχεται από τη Ρωσία με πυραύλους κρουζ Storm Shadow που προμήθευσε η Βρετανία.

Σε δήλωσή του στο Telegram, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ είπε ότι επτά πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στην πόλη, τέσσερις εκ των οποίων ήταν πύραυλοι Storm Shadow. Υποστήριξε ότι έξι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν και ο ένας έπεσε στην άκρη της πόλης, αλλά δεν προκάλεσε θύματα.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό του.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν πως ο στόχος που χτυπήθηκε στο Μπερντιάνσκ ήταν αρχηγείο των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή, εντός ή πλησίον του αεροδρομίου που βρίσκεται εκεί και χρησιμοποιείται ως βάση -κυρίως- ελικοπτέρων από τον ρωσικό στρατό.

https://twitter.com/ericfranckx/status/1660248574104424448?s=20

Κατά τις ίδιες πηγές η πόλη που χτυπήθηκε βρίσκεται στην περιφέρεια της Ζαπορίζια που ελέγχει η Ρωσία, μεταξύ της Μαριούπολης και της Μελιτόπολης.

Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι το Μπερντιάνσκ βρίσκεται σε απόσταση άνω των 100 χιλιομέτρων από το σημείο που βρίσκονται οι ουκρανικές δυνάμεις, γεγονός που σημαίνει ότι για το πλήγμα χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς.

https://twitter.com/theoverview_/status/1660244680418766848?s=20

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που δήλωσε ότι προμήθευσε την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς.

Ρώσοι αξιωματούχοι λένε ότι οι πύραυλοι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσουν την πόλη Λουγκάνσκ που ελέγχεται από τη Ρωσία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις