Κόσμος

Υπόθεση Ναβάλνι: Το Κρεμλίνο κατηγορεί τους διαδηλωτές για υπερβολικά βίαιη συμπεριφορά

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Τρίτη (26/1) ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με όσους διαμαρτύρονται βίαια και παράνομα έπειτα από τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι. Το σαββατοκύριακο δεκάδες χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους για να στηρίξουν τον επικριτή και αντίπαλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης ότι τα επίπεδα της βίας από πλευράς ορισμένων διαδηλωτών ήταν άνευ προηγουμένου και ότι τα πρόσωπα αυτά συμπεριφέρθηκαν πολύ επιθετικά.

Click4more: Ρωσία: 3.300 συλλήψεις για τον Ναβάλνι – Στη ΜΕΘ διαδηλώτρια, video σοκ

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών–κάποια εκ των οποίων έχουν καταγραφεί σε βίντεο–ήταν πολύ λιγότερα από ό,τι ερευνάται. Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι όσοι κρύβονται πίσω από παιδιά ενεργούν ως τρομοκράτες και ότι ανήλικοι δεν θα πρέπει να ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις.

Δείτε βίντεο:

“Οι τρομοκράτες δεν κρύβονται πίσω από γυναίκες και παιδιά; Ναι. Μην ξεχνάτε πόσες παρόμοιες περιπτώσεις έχει βιώσει η χώρα μας στη θλιβερή περίοδο της ιστορίας της. H ενθάρρυνση παιδιών στη συμμετοχή σε παρόμοιες διαδηλώσεις είναι πολύ κακή. Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά μεταξύ των συλληφθέντων στις διαδηλώσεις”, είπε ο Πεσκόφ.

Τα παιδιά συχνά συμμετέχουν σε παράνομες διαδηλώσεις μόνο και μόνο επειδή το θεωρούν “πάρτυ”, σχολίασε ο ίδιος και επισήμανε την ανάγκη να εξηγείται στα παιδιά ότι η συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνη εξαιτίας της έντονης παρουσίας προβοκατόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς ο ένας γαμπρός του Τραμπ υποχρέωσε τον άλλο σε αγοραπωλησία πολυτελούς γιοτ - Το ημιτελές σκάφος στο Πέραμα
Ο σύζυγος της Τίφανι Τραμπ έστησε επιχείρηση με τον ξάδερφό του και έπεισε τον μπατζανάκη του και σύζυγο της Ιβάνκα να αγοράσει ημιτελές γιοτ που βρίσκεται στην Ελλάδα για 2,5 εκ. δολάρια, ένα υπέρογκο ποσό πάνω από την πραγματική του αξία
Η Τίφανι Τραμπ, στην πρώτη σειρά δεξιά, και ο σύζυγός της Μάικλ Μπούλος, η Ιβάνκα Τραμπ, στην πρώτη σειρά στο κέντρο, και ο σύζυγός της Τζάρετ Κούσνερ
Το Ισραήλ απειλεί με ισοπέδωση της Γάζας: «Αν δεν αποδεχτεί τους όρους η Χαμάς, θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως»
Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι θα απελευθερώσει τους αιχμαλώτους σε αντάλλαγμα για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά απορρίπτει τον αφοπλισμό χωρίς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους
Η πόλη της Γάζας