Κόσμος

Υποχρεωτικό εμβόλιο οι επαγγελματίες στρατιωτικοί στη Λετονία αλλιώς απόλυση

Η διοίκηση του στρατού της Λετονίας διέταξε σήμερα να εμβολιαστούν υποχρεωτικά όλοι οι στρατιωτικοί καριέρας πριν από τον Αύγουστο, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουν τη δουλειά τους.

«Έδωσα εντολή να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την Covid-19 για όλους τους στρατιωτικούς καριέρας στη Λετονία. Διαφορετικά, θα πρέπει να αποχωρήσουν» από τις ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε ο στρατηγός Λεονίντς Κάλνινς μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση LTV.

Περίπου το 95% των 6.500 επαγγελματιών στρατιωτικών της μικρής βαλτικής χώρας, που είναι και μέλος του ΝΑΤΟ, έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Ο στρατηγός διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο δύο κρούσματα στις ένοπλες δυνάμεις της Λετονίας.

Το κοινοβούλιο της χώρας συζητά αυτήν την περίοδο αν οι εργοδότες θα μπορούν να απολύσουν τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν. Προς το παρόν ωστόσο δεν φαίνεται να στηρίζεται αυτό το μέτρο από την πλειοψηφία των βουλευτών.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 600.000 άνθρωποι από τo 1,9 εκατομμύριο κατοίκους της Λετονίας. Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 137.831 κρούσματα και 2.536 άνθρωποι πέθαναν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Η αντίδραση της Άγκυρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του σχεδόν τετραετούς πολέμου
Ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων στην Οδησσό – Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Το επιβατηγό και φορτηγό πλοίο, το οποίο εκμεταλλευόταν τουρκική εταιρεία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό
Το τουρκικό πλοίο που χτυπήθηκε στην Οδησσό
Γάζα: Οι συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές Ισραηλινών ομήρων – Βίντεο τους δείχνουν να γιορτάζουν το Χανουκά πριν εκτελεστούν
Εικόνες που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα δείχνουν έξι Ισραηλινούς ομήρους να γιορτάζουν το Χανουκά σε σήραγγα στη Γάζα, μήνες πριν δολοφονηθούν από τη Χαμάς
Το βίντεο με τους ομήρους που γιορτάζουν το Χανουκά