Κόσμος

Ζάεφ: Ποτέ δεν βρεθήκαμε πιο κοντά σε συνολική λύση για το Σκοπιανό

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του ποτέ δεν ήταν πιο κοντά σε μια επίλυση της διένεξής της με την Ελλάδα. Ωστόσο, προσθέτει ότι μια αποτυχία δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου».

«Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη που έδωσε χθες βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αλλά «εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου», «θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο», πρόσθεσε.

Ενώ επιβεβαίωσε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει ήδη επιλυθεί, ο Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία».

Η σύσταση για έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ είναι «μια ανοικτή πόρτα», δήλωσε ο Ζάεφ. «Είναι πολύ σημαντικό για την ΠΓΔΜ», δήλωσε. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι επίσης μια υπόσχεση «σταθερότητας» στην ήπειρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Οι χώρες της περιοχής «ποτέ δεν συνεργάστηκαν τόσο πολύ μεταξύ τους», δήλωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
9
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS