Τετάρτη, 28 Φεβ.
16oC Αθήνα

Αληθινή ομορφιά είναι να φροντίζεις εσένα και τη φύση

Αληθινή ομορφιά είναι να φροντίζεις εσένα και τη φύση

Πόσο καλά αισθάνεστε όταν ακούτε ένα παιδί να μιλάει για την ανακύκλωση και όσα του μαθαίνουν στο σχολείο; Όταν κάνει “κτήμα” του πως ο πλανήτης και η φύση αξίζουν τον σεβασμό μας; 

Μπορεί παλιότερα η κουλτούρα της ανακύκλωσης να μην ήταν διαδεδομένη αλλά το κλίμα αλλάζει και μαζί του αλλάζουν όλα όσα ξέραμε (οι εποχές πρώτα απ’ όλα). Έτσι, η ανάγκη για ανακύκλωση γίνεται πιο έντονη και πιο “παρούσα” στη ζωή μας. Γιατί η φύση, είναι το σπίτι μας. 

Και γι’ αυτό, όλο και περισσότερο στρεφόμαστε στις εταιρίες που έχουν να μας προσφέρουν προϊόντα σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες και προϊόντα με φυσικές συνθέσεις. 

Χρειαζόμαστε κάτι που να φροντίζει εμάς και τη φύση. Γιατί το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. 

Όπως κάνει εδώ και χρόνια το Dove, πιστό στη δέσμευση να προστατεύσει την ομορφιά της φύσης, συμβάλλει σε ένα θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη. Γι’ αυτό και εδώ και χρόνια αναλαμβάνει συνεχώς ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να τις απελευθερώσει από μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς.

Τα τελευταία χρόνια, πιστό στο συνολικό όραμα φροντίδας του, ενισχύει τη δράση του γύρω από τη βιωσιμότητα και υιοθετεί μια σειρά από πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή, με σκοπό να προστατεύσει την ομορφιά της φύσης.

Θέλοντας να συνεισφέρει σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον θα ακμάζει και οι επόμενες γενιές θα μπορούν να ζήσουν και να εξελιχθούν σε αυτό, το Dove εφαρμόζει πρακτικές που συμβάλλουν στην μείωση των εκπομπών άνθρακα, στη μείωση των απορριμμάτων αλλά και στην προστασία των ζώων. 

Η φύση είναι στο επίκεντρο για το Dove

Γιατί το Dove… 

Πιστεύει στη χρήση της επιστήμης και όχι των ζώων

Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποφέρει και να πεθαίνει στο όνομα της ομορφιάς. Για περισσότερα από 40 χρόνια, το Dove εφαρμόζει προσεγγίσεις που δεν περιλαμβάνουν πειράματα σε ζώα για την αξιολόγηση της ασφάλειας των προϊόντων και των συστατικών του. Ταυτόχρονα, η συνεχής επικέντρωση του σε εναλλακτικές πρακτικές και η δέσμευση του να τις προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν αναγνωρισθεί από την PETA δίνοντας στο Dove πιστοποίηση Cruelty – Free.

Πιστεύει στη δύναμη της ανακύκλωσης

Μέχρι το 2025 στοχεύει στη μείωση χρήσης πλαστικού κατά 50% παγκοσμίως. Για αυτό, έχει ήδη προβεί σε ενέργειες ώστε να κάνει τις συσκευασίες του 100% ανακυκλωμένες*, μειώνοντας τη χρήση πλαστικού όπου είναι εφικτό και χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και καινοτόμες συσκευασίες. Παράλληλα, η δέσμευση αυτή μεταφέρεται και στη σύνθεση των αγαπημένων αφρόλουτρων Dove, η οποία είναι έως και 97% βιοδιασπώμενη.

Πιστεύει στην αναγέννηση της ομορφιάς των φυσικών οικοσυστημάτων

Για αυτό, το Dove θέτει σε εφαρμογή μία από τις μεγαλύτερες και πιο φιλόδοξες προσπάθειες, που έχει γίνει μέχρι σήμερα από brand ομορφιάς, για την προστασία και επαναφορά του οικοσυστήματος. Σε συνεργασία με τον καινοτόμο οργανισμό Rimba Collective βρίσκεται σε μια αποστολή ώστε να βοηθήσει στην προστασία και αποκατάσταση περίπου 500.000 στρεμμάτων τροπικών δασών – μια έκταση που αντιστοιχεί σε τέσσερις φορές το μέγεθος του Παρισιού!

Με αυτή τη δράση το Dove συνδράμει στην αποκατάσταση του κλίματος, συμβάλλοντας στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων που βρίσκονται εγκατεστημένοι σε περιοχές κοντά σε αυτά τα τροπικά δάση.

Το Dove παραμένει πιστό στο όραμα αναγέννησης των οικοσυστημάτων, πιστεύοντας πως όταν φροντίζουμε το περιβάλλον και όλα όσα ζουν σε αυτό, διατηρούμε τη φύση πλούσια, υγιή και έτοιμη να μας προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Αφοσιωμένο στη δέσμευση του για μια ομορφιά που προστατεύει τη φύση και όλα όσα έχει να μας προσφέρει, το Dove θα συνεχίσει να υιοθετεί βιώσιμες πρακτικές για ένα θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη, στο μέλλον μας αλλά και στο μέλλον των επόμενων γενιών.

Γιατί δεν πρόκειται για αληθινή ομορφιά, εάν βλάπτει τη φύση και όσα ζουν και υπάρχουν σε αυτή.

*Αφρόλουτρα: 100% ανακυκλωμένη συσκευασία, με εξαίρεση το καπάκι και την ετικέτα.
*Κρέμες σώματος: 100% ανακυκλωμένη συσκευασία, με εξαίρεση μόνο το καπάκι.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις