Η Άντζελα Γκερέκου θαυμάζει, είναι ερωτευμένη και λατρεύει κάθε στιγμή που έζησε με τον αείμνηστο τραγουδιστή, Τόλη Βοσκόπουλο.
Η αγαπημένη ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, Mε αφορμή την έκδοση του πρώτου της βιβλίου,παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε τόσο στο ταξίδι γεύσεων που μας συστήνει στο νέο της βιβλίο όσο και στα αγαπημένα φαγητά του αείμνηστου Τόλη Βοσκόπουλου.
Πώς αποφασίσατε να γράψετε το πρώτο σας βιβλίο, µε τίτλο «Γεύσεις και μνήμες – Από 30 κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς»;
Ένα νοσταλγικό ταξίδι στις γνώριμες γεύσεις της ζωής µου. Στον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, την Κέρκυρα. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για αυτό το βιβλίο. Από την εσωτερική ανάγκη να επιστρέψω στις ρίζες µου και να περιπλανηθώ, μέσα από αγαπημένες συνταγές της μαμάς, στις γεύσεις των αναμνήσεών µου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γεύσεις και μνήμες που ενώνουν τους ανθρώπους και τους κρατούν συνδεδεμένους στον χρόνο. Η παρούσα έκδοση είναι ένας φόρος τιμής σε όλα εκείνα τα βιώματα, τις μυρωδιές, τις στιγμές και τα συναισθήματα που µε διαμόρφωσαν. Με την πεποίθηση ότι η γευστική μνήμη είναι η πιο ζωντανή μνήμη του ανθρώπου και τη σκέψη πως ο καθένας µας έχει μια δική του «συνταγή», που χαράσσει τον χάρτη της καρδιάς του, μοιράζομαι μαζί σας αυτό το γευστικό, αλλά πάνω από όλα βιωματικό ταξίδι. Κάθε συνταγή, κάθε φωτογραφία, κάθε λέξη αναδύεται μέσα από προσωπικές εμπειρίες. Η κερκυραϊκή γη προσφέρει τις πρώτες ύλες. Η οικογένεια, τις μνήμες των κοινών γευμάτων γύρω από το τραπέζι. Οι φίλοι, τη θαλπωρή και τη συντροφικότητα.
Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα από τα φαγητά της μαμάς, ποιο θα ήταν;
Όλα όσα είναι στο βιβλίο είναι τα αγαπημένα µου, όπως για παράδειγμα το αυγολέμονο µε γαλοπούλα, φαγητό που το φτιάχνουμε τα Χριστούγεννα και µε συνδέει αυτόματα µε τη μνήμη της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας και τα οικογενειακά µας τραπέζια, που ακόμη και σήμερα χαιρόμαστε.
Μέσα στο βιβλίο αναφέρονται στιγμές δημιουργίας που µμοιραστήκατε µε τον Τόλη στην Κέρκυρα, αλλά και αγαπημένα του φαγητά.
Ναι, υπήρξαν πολύ όμορφες στιγμές δημιουργίας. Στην αυλή του σπιτιού στην Κέρκυρα, ο ένας πλάι στον άλλον γράψαμε τα δικά µας τραγούδια και κάπως έτσι γεννήθηκε το δικό µας cd µε τίτλο «Η νύχτα γέμισε µε φως».
Μεθυσμένοι από δημιουργία και συναισθήματα, οι ώρες περνούσαν χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ο χρόνος μετρούσε αλλιώς και µόνο η φωνή της μαμάς μας έφερνε στην πραγματικότητα, όταν ερχόταν η ώρα να κάνουμε διάλειμμα για να φάμε το μπιάνκο µας. Ο Τόλης γεύτηκε και αγάπησε την κερκυραϊκή κουζίνα στα οικογενειακά µας τραπέζια: το ψάρι µπιάνκο, το σοφρίτο, το αυγολέμονο, την παστιτσάδα και φυσικά την κερκυραϊκή μαγειρίτσα.